Létrehozva: 2023.05.26.

Göngyöld fel a cukkinit! Szuper receptet mutatunk

Ha unod a rántott cukkinit, készíts ropogós, kolbászkákkal töltött cukkinitekercset!

Szerző Sors Edina

A cukkini a tavasz és a nyár legsokoldalúbb zöldsége: tényleg milliónyi szuper recept van hozzá, így igazán változatos fogásokat készíthetünk belőle. Ráadásul a cukkini nagyon egészséges is, hiszen szinte semmi szénhidrátot nem tartalmaz. Ha unod a rántott cukkinit, készíts ropogós, kolbászkákkal töltött cukkinitekercset!

 

Fotó: Ripost

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb cukkini
  • 1 szál vékony kolbász 
  • zsemlemorzsa
  •  reszelt parmezán
  • ízlés szerint fűszerek
  • olaj

 

Így készítsd el:

A cukkinit mosd meg, zöldséghámozóval vágd szeletekre, majd a szeleteket kb 1 percre tedd forrásban lévő nagyon sós vízbe. Emeld ki a vízből a cukkiniszeleteket és egy konyharuhán hagyd őket megszikkadni. A kolbászt apróra vágd fel 2-3 cm-es darabokra.

Fotó: Ripost

Göngyöld bele a cukkinibe a kolbászdarabokat, majd a tekercset mártsd felvert tojásba és hempergesd meg a fűszeres-parmezános zsemlemorzsában. 

Fotó: Ripost

A bebundázott tekercseket sorakoztasd olajjal megkent sütőtálba. Mehet is az egész a sütőbe!

Fotó: Ripost

180 C fokon süsd meg. A parmezán és a zsemlemorzsa együtt egységes kéreggé sül a tekercseken.  A végeredmény csodafinom és ropogós lesz! 

Fotó: Ripost

 

Tipp:

Ha a családban valaki nem eszik kolbászt, neki zöldfűszeres fetasajttal töltsd meg a cukkinit!

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek