
Göngyöld fel a cukkinit! Szuper receptet mutatunk
Ha unod a rántott cukkinit, készíts ropogós, kolbászkákkal töltött cukkinitekercset!
A cukkini a tavasz és a nyár legsokoldalúbb zöldsége: tényleg milliónyi szuper recept van hozzá, így igazán változatos fogásokat készíthetünk belőle. Ráadásul a cukkini nagyon egészséges is, hiszen szinte semmi szénhidrátot nem tartalmaz. Ha unod a rántott cukkinit, készíts ropogós, kolbászkákkal töltött cukkinitekercset!

Hozzávalók:
- 2 nagyobb cukkini
- 1 szál vékony kolbász
- zsemlemorzsa
- reszelt parmezán
- só
- ízlés szerint fűszerek
- olaj
Így készítsd el:
A cukkinit mosd meg, zöldséghámozóval vágd szeletekre, majd a szeleteket kb 1 percre tedd forrásban lévő nagyon sós vízbe. Emeld ki a vízből a cukkiniszeleteket és egy konyharuhán hagyd őket megszikkadni. A kolbászt apróra vágd fel 2-3 cm-es darabokra.

Göngyöld bele a cukkinibe a kolbászdarabokat, majd a tekercset mártsd felvert tojásba és hempergesd meg a fűszeres-parmezános zsemlemorzsában.

A bebundázott tekercseket sorakoztasd olajjal megkent sütőtálba. Mehet is az egész a sütőbe!

180 C fokon süsd meg. A parmezán és a zsemlemorzsa együtt egységes kéreggé sül a tekercseken. A végeredmény csodafinom és ropogós lesz!

Tipp:
Ha a családban valaki nem eszik kolbászt, neki zöldfűszeres fetasajttal töltsd meg a cukkinit!
Jó étvágyat!






