Finomságok nélkül nem telhet el az Anyák napja sem.Lepd meg édesanyádat! Íme három recept.
Anyák napi válogatásunk, isteni finom süteményreceptekkel, készítsd el te is a neked tetszőt!
1. Citromos finomság( sütés nélkül )
Fotó: chettarin / shutterstock
Hozzávalók:
5 dl tejföl vagy mascarpone
12 ek cukor
1 csom vaníliás cukor
2 db citrom
5 dl habtejszín
25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta
Így készítsd el:
A tejfölt/ mascarponét keverd ki a kétféle cukorral és keverd bele a citromok reszelt héjának felét és levét.
A habtejszínt verd kemény habbá, és óvatosan keverd bele a citromos, tejfölös krémbe. Jénai tál aljára tegyél egy sor piskótát, amire kend rá a krém felét, majd ismét a piskóta jön, és a tetejére a krémed másik fele kerül.
A sütemény tetejére szórd rá a maradék citromreszeléket és tegyél rá citromkarikákat.
Tedd a süteményt egész éjszakára a hűtőbe, reggelre isteni finom lesz, mert összeérnek az ízek, és megpuhul a piskóta.
Az oreo lasagne kekszrétegéhez törd össze a kekszet. Nagyjából egy csészényit tegyél belőle félre, a többit egy tálba keverd össze olvasztott vajjal, és nyomkodd bele a sütőformába. Majd mehet be a hűtőbe.
Mascarponét keverd ki a cukorral. A tejszínt verd kemény habbá és óvatosan keverd a mascarponéhoz.
Pudingot az előírásnak megfelelően főzd fel a tejjel és hagyd kihűlni.
Vedd ki a kekszlapot a hűtőből, és a mascarponés-tejszínes krém felét kend rá, erre kend a kihűlt pudingot, majd rétegezd a tetején a maradék fehér krémet, oszlasd el szépen és szórd meg a bögrében maradt kekszmorzsával.
Tedd be a sütit a hűtőbe még 3-4 órára, tálalás előtt még 30 percre a fagyasztóba is teheted, hogy szépen fel tudd vágni
Jó étvágyat!
3. Gyümölcsös pite
Fotó: Shutterstock
Hozzávalók:
180 g liszt
150 g cukor
1,5 tk sütőpor
1 reszelt citrom héja
50 g vaj
1 tojás
140 ml tej
200 g vegyes bogyós gyümölcs vagy eper
Így készítsd el:
Rakd egy tálba a cukrot, add hozzá az olvasztott vajat és jól keverd össze habverővel. Add hozzá a tojást, majd a tejet fokozatosan öntsd hozzá keverés közben.
Egy edénybe mérd ki a lisztet és add hozzá a sütőport. Majd keverd a tésztádhoz fokozatosan hozzá. Reszeld bele a citrom héját is.
Vajazd ki a tortaformát, öntsd bele a tésztát és szépen egyengesd el. Epret, szedret, áfonyát vagy bármilyen általad kedvelt bogyós gyümölcsöt tehetsz bele. Szórj a tetejére egy kevés cukrot, ízlés szerint, előmelegített sütőben 10 percig süsd 180 C-fokon, majd 40 percet 170 C fokon.
Szórhatsz a tetejére egy kevés porcukrot. Tálald ízlésesen!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.