Létrehozva: 2023.04.02.
Módosítva: 2023.04.03.

Íme a receptek: Ferenc pápa kedvenc húsvéti ételei

A későbbi pápa akkor tanult meg főzni, amikor az édesanyja egy időre lebénult, és – mint elsőszülött fiára – őrá bízta a család ellátását. Az egyházfő kedvenc fogásai a mi ünnepi asztalainkat is gazdagíthatják.

Az olasz–argentin pápa, a 86 éves Jorge Mario Bergoglio nem éli a reneszánsz egyházfők fényűző életét. A Vatikánban nem költözött be a pápai lakosztályba, gyakran ad ebédet a szegényeknek, a rászorulóknak, és ilyenkor maga is leül velük étkezni a közös asztalhoz.

Pope Francis
Fotó: Stefano Spaziani / Northfoto

Argentínában a család nőtagjaitól tanulta meg a hagyományos mediterrán konyhaművészet alapjait, amikor az édesanyja egy időre lebénult, és elsőszülött fiára bízta a család ellátását. Később élelmiszer-vegyészetet tanult; ennek hasznát is vette, amikor jezsuita főiskolai rektor korában vasárnaponként a szabadnapos szakácsnő helyett a menzán ő vette a kezébe a fakanalat. Az egyszerű, ízletes, tápláló fogásokról és a pápa ételekhez is köthető életéről Roberto Alborghetti Ferenc pápa asztalánál című könyvében olvashatunk- írja a Hot magazin.

 

Töltött tintahal 

Hozzávalók 4 személyre: 4 tintahal, olívaolaj, chilipaprika, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 tojás, 1 ek. parmezán, petrezselyem, só, bors, ízlés szerint fehér bor

European,Cuisine,,Mediterranean,Dish.,Stuffed,Squid,On,A,Leaf,Of
Fotó: Katrin Volkova

1. Tisztítsuk meg a halakat a belsőségektől, és óvatosan húzzuk ki a csápjaikat. Távolítsuk el a szépiacsontot, a hal szemét és „csőrét”.

2. Az apróra vágott csápokat olívaolajon, chilipaprikával és fokhagymával pároljuk 5 percig, majd a zsemlemorzsával, a tojással, a parmezánnal, a petrezselyemmel, sóval és borssal összekeverve töltsük meg velük a megmosott tintahalakat.

3. Fogpiszkálóval tűzzük össze, pirítsuk egy serpenyőben, majd vízzel, esetleg fehér borral felöntve, lefedve pároljuk 20 percig.

 

Töltött vesepecsenye

Hozzávalók 4 főre: 1 kg vesepecsenye, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, 1 tojássárgája, 100 gramm pancetta (vagy nem füstölt bacon), 150 gramm gruyére sajt, 1 fej vöröshagyma, 200 gramm krumplipüré, só, bors, kakukkfű és rozmaring.

Mediterranean,Stuffed,Pork,Tenderloin:,Roasted,Pork,Stuffed,With,Spinach,,Pesto,
Fotó: Candice Bell

1. A vesepecsenyét tisztítsuk meg a zsiradéktól. Vagdaljuk be keresztben a húst úgy, hogy kis zsebek keletkezzenek rajta.

2. A vékonyra szeletelt fokhagymát pirítsunk meg egy serpenyőben olívaolajon, kihűlve keverjük el a tojássárgájával, a pancettával, az apró kockára vágott gruyére sajttal, az apróra vágott vöröshagymával és a krumplipürével. Sózzuk, borsozzuk, töltsük meg vele a zsebeket, és locsoljuk meg a húst olívaolajjal.

3. 170 fokos sütőben, lefedve süssük a húst, majd fedő nélkül, 15-20 percig süssük tovább. Ha a hús megpuhult, tálalhatjuk. 
 

Pisztácia mousse

Avocado,Mousse.,Vegetarian,Sugar,Free,Creamy,Dessert,Made,Of,Avocado,
Fotó: Alena_Kos

Hozzávalók 4 főre: 3 tojás, 80 gramm cukor, 150 gramm tejszín, 80 gramm őrölt pisztácia, néhány szem egész pisztácia

1. Gőz fölött verjük fel egy edényben a tojásokat a cukorral, míg habossá válik.

2. A szintén felvert tejszínt (lehet növényi is) vegyítsük el óvatosan a tojásos keverékkel, és keverjük hozzá az őrölt pisztáciát.

3. A tálkákba vagy poharakba töltött habot pisztáciaforgáccsal díszítve egy-két óráig hűtsük a frizsiderben.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb drámai lépés, újabb európai uniós, NATO-ország hergeli az oroszokat

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

mandiner.hu

Az RTL egykori sztárja lerántotta a leplet a Pressman-bébik szörnyű titkáról

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

mindmegette.hu

Ma ünnepli születésnapját Borbás Marcsi: legjobb receptjeivel köszöntjük

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

FAZÉK

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

FAZÉK

Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet