Ennek az almás sütinek párja nincs! Az alma savanykás íze a vaníliás tésztával ínycsiklandó. Mutatjuk az egyszerű receptet:
Almás-vaníliás sütemény
Hozzávalók:
3 db alma
160 g cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
250 g vaj
250 g liszt
3 db tojás
160 ml tej
1 csomag sütőpor
só
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 180-190 fokra, és a tepsit vagy tortaformát kevés vajjal kend ki.
Keverd habosra a vajat vaníliás cukorral és kevés sóval. Majd fokozatosan keverd hozzá a tojásokat. Add hozzá a lisztet, a sütőport és a vaníliás pudingport. Keverd össze és add hozzá fokozatosan a tejet is.
Mosd meg az almákat, hámozd meg és magozd ki. Tetszés szerint darabold fel. Keverd bele a tésztába az almadarabokat.
Simítsd bele a tortaformába vagy a tepsibe a masszát, és süsd készre 40-50 perc alatt.
Jó étvágyat!
TIPP: Ha szereted a fahéj ízét, nyugodtan szórj 1 teáskanálnyit az almadarabokra, mielőtt hozzáadnád a tésztához.