Ropogós csörögefánk: ezt a farsangi finomságot ne hagyd ki
Az isteni csörögefánkot nem is nehéz elkészíteni, csak néhány dologra figyelj oda! Mutatjuk a receptet.
Megosztás
A farsang egyik nagy kedvence a csörögefánk, a gyerekek is szeretik. Nem kell megijedni, hogy nehéz elkészíteni, csak láss hozzá és biztosan sikerülni fog! Kövesd a receptet!
Hozzávalók:
1/4 kg liszt
1 kk sütőpor
1 csipet só
1 ek Stevia vagy cukor
1 kk vaníliaaroma
160 ml tejföl
50 g lágy vaj
2 db tojássárgája
1 ek rum
olaj a sütéshez
Így készítsd el:
Egy nagy tálba tedd bele a fánk tésztájához a lisztet, keverd hozzá a sütőport, a cukrot és a sót.
A vaníliaaromát keverd el a tejföllel, a lágy vajjal, rummal, tojássárgákkal, majd a keveréket add hozzá a lisztes alaphoz. Jól gyúrd össze!
Lisztezett felületen a tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtsd ki. Majd egy késsel, vagy derelyevágóval vágd fel úgy, hogy először hosszában vágj belőle 4 cm széles sávokat, majd erre kissé átlós irányban ismét vágj ekkora sávokat. Így rombusz alakú tésztadarabokat kapsz: A rombuszokat középen vágd be és az egyik csücskét fordítsd át a lyukon.
Egy serpenyőben, bő olajban, pár perc alatt süsd ki aranybarnára a csörögét.
Lehetőség szerint házi baracklekvárral tálald, amikor már egy kicsit kihűlt!