Létrehozva: 2023.02.01.

Ropogós csörögefánk: ezt a farsangi finomságot ne hagyd ki

Az isteni csörögefánkot nem is nehéz elkészíteni, csak néhány dologra figyelj oda! Mutatjuk a receptet.

A farsang egyik nagy kedvence a csörögefánk, a gyerekek is szeretik. Nem kell megijedni, hogy nehéz elkészíteni, csak láss hozzá és biztosan sikerülni fog! Kövesd a receptet!

Delicious,Angel,Wings,Pastry,(or,Faworek,Or,Sfrappola)
Fotó: Pfeiffer / shutterstock

Hozzávalók:

  • 1/4 kg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 ek Stevia vagy cukor
  • 1 kk vaníliaaroma
  • 160 ml tejföl
  • 50 g lágy vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 ek rum
  • olaj a sütéshez

Így készítsd el:

  1. Egy nagy tálba tedd bele a fánk tésztájához a lisztet, keverd hozzá a sütőport, a cukrot és a sót.
  2. A vaníliaaromát keverd el a tejföllel, a lágy vajjal, rummal, tojássárgákkal, majd a keveréket add hozzá a lisztes alaphoz. Jól gyúrd össze!
  3. Lisztezett felületen a tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtsd ki. Majd egy késsel, vagy derelyevágóval vágd fel úgy, hogy először hosszában vágj belőle 4 cm széles sávokat, majd erre kissé átlós irányban ismét vágj ekkora sávokat. Így rombusz alakú tésztadarabokat kapsz: A rombuszokat középen vágd be és az egyik csücskét fordítsd át a lyukon.
  4. Egy serpenyőben, bő olajban, pár perc alatt süsd ki aranybarnára a csörögét.
  5. Lehetőség szerint házi baracklekvárral tálald, amikor már egy kicsit kihűlt!

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek