RETRO RÁDIÓ

Ropogós csörögefánk: ezt a farsangi finomságot ne hagyd ki

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 02. 01. 14:00

Az isteni csörögefánkot nem is nehéz elkészíteni, csak néhány dologra figyelj oda! Mutatjuk a receptet.

A farsang egyik nagy kedvence a csörögefánk, a gyerekek is szeretik. Nem kell megijedni, hogy nehéz elkészíteni, csak láss hozzá és biztosan sikerülni fog! Kövesd a receptet!

Delicious,Angel,Wings,Pastry,(or,Faworek,Or,Sfrappola)
Fotó: Pfeiffer / shutterstock

Hozzávalók:

  • 1/4 kg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 ek Stevia vagy cukor
  • 1 kk vaníliaaroma
  • 160 ml tejföl
  • 50 g lágy vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 ek rum
  • olaj a sütéshez

Így készítsd el:

  1. Egy nagy tálba tedd bele a fánk tésztájához a lisztet, keverd hozzá a sütőport, a cukrot és a sót.
  2. A vaníliaaromát keverd el a tejföllel, a lágy vajjal, rummal, tojássárgákkal, majd a keveréket add hozzá a lisztes alaphoz. Jól gyúrd össze!
  3. Lisztezett felületen a tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtsd ki. Majd egy késsel, vagy derelyevágóval vágd fel úgy, hogy először hosszában vágj belőle 4 cm széles sávokat, majd erre kissé átlós irányban ismét vágj ekkora sávokat. Így rombusz alakú tésztadarabokat kapsz: A rombuszokat középen vágd be és az egyik csücskét fordítsd át a lyukon.
  4. Egy serpenyőben, bő olajban, pár perc alatt süsd ki aranybarnára a csörögét.
  5. Lehetőség szerint házi baracklekvárral tálald, amikor már egy kicsit kihűlt!

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.