Isteni ez a grízes lepény, ráadásul olcsóbb is, mint a túrós testvére. Ismerd meg a receptjét!
Fantasztikus ez a görög édesség, ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni. Olcsóbb, mint a túrós lepény, de nagyon hasonló. Mutatjuk a receptjét.
Bougasta
Fotó: Axel Mel / shutterstock
Hozzávalók:
1 l tej
15-20 dkg cukor
1 tk vanília aroma
12 dkg búzadara
1/2 citrom reszelt héja
3 db tojássárgája
10 dkg vaj
1 cs réteslap
fahéjas porcukor a tetejére
Így készítsd el:
Fotó: New Africa / shutterstock
Forrald fel a tejet a cukorral és a vaníliával együtt. Szórj bele búzadarát, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett főzd meg a grízt. Lassan főzd, hogy jól megduzzadjon, és besűrűsödjön. Húzd le a tűzről, tedd félre hűlni. Közben időnként keverd át.
A langyosra hűlt krémbe keverd bele a citromhéjat és a tojássárgájákat. Közben a vajat olvaszd meg.
Egy magas falú sütőtálat vagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, fektess bele 5 darab réteslapot úgy, hogy a rétegek közé egy kevés olvasztott vajat kenj. A legfelső lapot ne kend meg, hanem simítsd rá a grízes krémet. A krémre tedd rá a maradék négy réteslapot, hasonlóan vajazd meg, és kend meg vele a legfelső lapot is.
180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt süsd készre a süteményt. Vedd ki a sütőből és ha kihűlt, szépen szeletelheted, majd fahéjas cukorral megszórva tálalhatod is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.