tóth gabi
Készíts gyors, habos, könnyű tortakrémet! Zsuzsi, a kőbányai tortáslány segítségével tuti nem rontod el! Mutatjuk a receptet.
Amikor sütemények készítésébe fogsz, elkerülhetetlen, hogy az isteni krémek világába betekints. Sok sütemény lelke ezekben a töltelékekben és bevonó krémekben rejlik. Léteznek főzött és kevert változatok. A kevert krémet gyorsabban és egyszerűbben tudod elkészíteni. Ha a kezdők táborába tartozol, akkor neked találták ki a vajmentes, tejszínes-mascarponés variációt. Receptért ismét Tarnai Zsuzsihoz, a kőbányai tortakirálylányhoz fordultunk.
Verd fel a habtejszínt, és tegyél bele habfixálót. Add hozzá a mascarponét és ízlés szerint porcukrot. Óvatosan forgasd össze.
A krémhez mehet bármi ízesítésként, és díszként is, amit szeret a család: csoki, keksz, gyümölcsdarabok, vanília. A kész krémet rakhatod tortába, sütibe, muffinba, piskótához, pohárkrémbe és díszíthetsz is vele.
A könnyű, habos tejszínes krém elkészítésénél arra figyelj oda, hogy felverésénél a tejszínből kicsapódhat a zsír.
Jó étvágyat!