RETRO RÁDIÓ

Zsuzsi, a kőbányai tortáslány receptje: Isteni tortakrém, vaj nélkül

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 01. 20. 10:00

Készíts gyors, habos, könnyű tortakrémet! Zsuzsi, a kőbányai tortáslány segítségével tuti nem rontod el! Mutatjuk a receptet.

Amikor sütemények készítésébe fogsz, elkerülhetetlen, hogy az isteni krémek világába betekints. Sok sütemény lelke ezekben a töltelékekben és bevonó krémekben rejlik. Léteznek főzött és kevert változatok. A kevert krémet gyorsabban és egyszerűbben tudod elkészíteni. Ha a kezdők táborába tartozol, akkor neked találták ki a vajmentes, tejszínes-mascarponés variációt.  Receptért ismét Tarnai Zsuzsihoz, a kőbányai tortakirálylányhoz fordultunk.

Vajmentes tortakrém

Fotó: Markovics Gábor

Hozzávalók:

  • 500 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 250g mascarpone
  • ízlés szerint egy kis porcukor

Így készítsd el:

Verd fel a habtejszínt, és tegyél bele habfixálót. Add hozzá a mascarponét és ízlés szerint porcukrot. Óvatosan forgasd össze. 

A krémhez mehet bármi ízesítésként, és díszként is, amit szeret a család: csoki, keksz, gyümölcsdarabok, vanília. A kész krémet rakhatod tortába, sütibe, muffinba, piskótához, pohárkrémbe és díszíthetsz is vele. 

 Tipp:

A könnyű, habos tejszínes krém elkészítésénél arra figyelj oda, hogy felverésénél a tejszínből kicsapódhat a zsír. 

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.