Létrehozva: 2022.12.10.

Zsuzsi, a kőbányai tortáslány: Így készül a tökéletes vizes piskóta!

A karácsonyi piskóta miatt ismét Zsuzsihoz, a kőbányai tortáslányhoz fordultunk. Az ő segítségével egészen biztos nem rontod el az ünnepi torta alapját!

Szerző Sors Edina

Ha te is azt gondolod, hogy jó piskótát készíteni nagyon egyszerű, akkor nagyot tévedsz! Hiszen tényleg csak akkor jó a végeredmény, ha a tészta sütés után könnyű és nem tömör vagy fojtogató. Ismét Zsuzsihoz, a kőbányai tortáslányhoz fordultunk, hogy megkérdezzük, szerinte mi a titok?

Fotó: Markovics Gábor /  Ripost / Piskóta készítés

A piskóta sütés lényege, hogy a víz hozzáadásával egy könnyű, mégis kevésbé száraz tésztát kapsz, mint a hagyományos piskótáé -mondta Zsuzsi, a kőbányai tortáslány. Így ismét kaptunk tőle egy receptet, amit ha elkészítesz, a karácsonyi tortád alapja is lehet. Nem fogod megbánni! 

Piskótakészítés fortélya nem más, minthogy vizet kell rakni a tésztájába! A vízzel készített piskóta megsütve levegős és puha lesz, és még másnapra sem esik össze. Fotó: Markovics Gábor /  Ripost / 

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 4 ek víz

Így készítsd el:

Készítheted kakaós verzióban is. Így tegyél 1 evőkanál kakaóport a tésztához. Fotó: Markovics Gábor /  Ripost / Piskóta készítés
  1. Verd kemény habbá a tojásfehérjét. A sárgáját cukorral keverd el, majd ebbe a masszába kerül a víz. 
  2. Forgasd bele a tojásfehérjés habot nagyon óvatos mozdulatokkal, hogy ne törd össze azt. Ezután szitáld bele a lisztet és óvatosan keverd el.
  3. 180 C fokos előmelegített sütőben süsd aranybarnára, a tepsi és a tészta mennyiségétől függően 20-30 perc alatt.
  4. Tűpróbával ellenőrizd!

Tipp:

A sütőt sütés közben ne nyitogasd, különben könnyen összeesik a tészta.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek