Zsuzsi, a kőbányai tortáslány: Így készül a tökéletes vizes piskóta!
A karácsonyi piskóta miatt ismét Zsuzsihoz, a kőbányai tortáslányhoz fordultunk. Az ő segítségével egészen biztos nem rontod el az ünnepi torta alapját!
Ha te is azt gondolod, hogy jó piskótát készíteni nagyon egyszerű, akkor nagyot tévedsz! Hiszen tényleg csak akkor jó a végeredmény, ha a tészta sütés után könnyű és nem tömör vagy fojtogató. Ismét Zsuzsihoz, a kőbányai tortáslányhoz fordultunk, hogy megkérdezzük, szerinte mi a titok?

A piskóta sütés lényege, hogy a víz hozzáadásával egy könnyű, mégis kevésbé száraz tésztát kapsz, mint a hagyományos piskótáé -mondta Zsuzsi, a kőbányai tortáslány. Így ismét kaptunk tőle egy receptet, amit ha elkészítesz, a karácsonyi tortád alapja is lehet. Nem fogod megbánni!

Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- 4 ek víz
Így készítsd el:

- Verd kemény habbá a tojásfehérjét. A sárgáját cukorral keverd el, majd ebbe a masszába kerül a víz.
- Forgasd bele a tojásfehérjés habot nagyon óvatos mozdulatokkal, hogy ne törd össze azt. Ezután szitáld bele a lisztet és óvatosan keverd el.
- 180 C fokos előmelegített sütőben süsd aranybarnára, a tepsi és a tészta mennyiségétől függően 20-30 perc alatt.
- Tűpróbával ellenőrizd!
Tipp:
A sütőt sütés közben ne nyitogasd, különben könnyen összeesik a tészta.
Jó étvágyat!