tóth gabi
Ez az eddigi legjobb szereplésünk a Bocuse d'Oron.
Bronzérmes lett a magyar csapat a világ legrangosabb szakácsversenyén, amelyen ez volt hazánk eddigi legjobb eredménye. A világdöntőt idén Dánia nyerte, míg a második helyen Norvégia végzett, a magyar csapat viszont abszolút elégedett lehet a harmadik hellyel, hiszen 24 nemzet közül kerülhetett fel a dobogóra.
A magyar csapat élén Dalnoki Bence, a két Michelin-csillaggal értékelt Stand Étterem séfje állt, akinek munkáját Nyikos Patrik segítette. Felkészítőjük Széll Tamás, míg a csapat vezetője Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke volt.
A Bocuse d'Or világdöntőjét kétévente rendezik meg a névadó Paul Bocuse séf szülővárosában. Hagyományosan két ételt kell elkészíteniük a csapatoknak: egy látványos tálat, amelyet először egyben, majd tányérra tálalva kell prezentálni, valamint egy eleve tányérra készült fogást. Kötelező alapanyag ezúttal az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab-kagyló volt. Formabontónak számított, hogy a csapatoknak gyerekmenüt kellett készíteniük, három fogást 15 személyre. Ezek mindegyikében szerepelnie kellett a töknek, az előételnek vegánnak kellett lennie, a főételben pedig kötelezően helyet kellett kapnia a tojásnak.
Bronzémeseink sorra zsebelik be a gratulációkat. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is az elsők között méltatta az eredményt, akárcsak Dömötör Csaba parlamenti államtitkár. Velük együtt szerkesztőségünk is gratulál a szép helyezéshez!