Létrehozva: 2022.03.25.

Itt semmi sem az, aminek látszik – Elképesztő tortakreációk Magyarországon

Az élelmiszeripari szakkiállításra látogatott ki a Ripost a Hungexpóra.

Szerző Ripost

A koronavírus-járvány a szálloda- és vendéglátóipar minden szereplőjét nehézségek elé állította, az éttermek, cukrászdák, kávéházak bezárása és a közétkeztetés átmeneti szüneteltetése új kihívásokat teremtett, de az ágazat túlélte a válságot, és folyamatosan nyitnak a fejlesztések felé.

Van torta, amit fatörzsnek hívnak, ez pedig fatörzsnek is látszik

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a szakma legnagyobb régiós szakkiállításán, a Sirha Budapesten 16 ország háromszáz kiállítója három pavilonban mintegy 30 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit, szolgáltatásait, fejlesztéseit. 

Ez a rendezvény csapatépítésként is funkcionál. A területi képviselők, a Budapesten és Tamásiban dolgozók számára is az elmúlt 2 év sokkal kevesebb személyes találkozási lehetőséget biztosított. Szervezeti szempontból is fontos, hogy egy ilyen nagy volumenű rendezvényen együtt lehet a csapat 

– mondta Kovács Péter, a Tamás-Hús kereskedelmi igazgatója.

Lehet, hogy a kerítés kolbászból van, ez a kolbász és szalonna viszont tortából

A kiállítás programkínálata igen széles, számtalan szakmai versennyel és bemutatóval kiegészülve. Köztük a Sirha Budapest Desszert Versennyel, a Közétkeztetési Szakácsverseny döntőjével, és 2016 után visszatért ide a világ legjelentősebb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntője is. Az ország tortája versenyre is rendkívül látványos kreációkkal neveztek a versenyzők az ország minden területéről. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete kimondottan magyaros ízvilágú, a nemzeti ünnepünkkel vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható recepteket várt, amelyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak. Idén a mák, a meggy, a tokaji borok és a tejföl több versenyzőnél is favorit volt, több torta alapízeit is ezek képviselték.

Magyaros ízek és motívumok, de a látszat ellenére ez is mind édesség

A szakmai zsűri háromfordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választottak ki ötöt, a döntőben pedig a versenyzőknek ezeket a zsűri jelenlétében, az ipartestület tanműhelyében kell elkészíteniük, ahol pontozással választják meg a nyertes tortákat, amelyeket az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhat először a nagyközönség. 

Fotó: Csóka Ferenc

A kiállítás legtöbb standja szerencsére nemcsak a szemnek szól. A látnivalókon túl az ízélmények is dominálnak, hiszen a gasztronómiáról elsősorban nem beszélni, hanem kóstolni kell 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek