Vendégváró falatkák, ha nem szereted a felhajtást: 3 bombasztikus ötlet
Szuper falatkák , melyek akkor is bevethetők, ha vendék érkezik karácsonykor. Az ünnepi ebéd mellett, jó ha van ilyesmi az asztalon.
Megosztás
Ünnepi falatkák, melyeket nem hagyhatsz ki idén te sem! Vendégeket nemcsak ebéddel vacsorával várhatsz, hanem egy teához, kávéhoz is isteni finomságokkal kínálhatsz meg. Lássunk néhány szuper receptet.
1. Sajtos-sonkás leveles tészta
Fotó: Mindmegette.hu/falatkák
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
6 szelet sajt
6 szelet sonka
1 db tojás
szezámmag
Így készítsd el:
Tekerd ki a levelestésztát, tedd bele a tepsibe. A közepére egymást fedve rakd a sonka szeleteket, majd rá a sajtokat.
A tészta két oldalát ferdén vágd be, kb. 1-2 cm széles csíkokra.
Először a tészta alját és tetejét a sonka-sajt szeletekre hajtsd, majd alulról felfelé haladva, felváltva hajtogasd rá a tésztacsíkokokat.
A felvert tojással kend meg és szórd meg egy kevés szezámmaggal a tetejét. 200 C fokos előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd meg!
Jó étvágyat!
2. Fokhagymás csomók
Fotó: Mindmegette.hu / Mindmegette.hu/ falatkák
Hozzávalók:
4 ek vaj
2 ek parmezán
5 gerezd fokhagyma
só
bors
0,5 tk kakukkfű
0,5 tk oregano
0,5 tk petrezselyem
1 csomag leveles tészta
Így készítsd el:
Olvaszd meg a vajat egy tálkában, majd öntsd hozzá a parmezánt, a zúzott fokhagymát, sót és a fűszereket.
Tekerd ki a leveles tésztát, és vékony csíkokra vágd fel, majd formázz belőle csomókat, és egyenként tedd a sütőpapírral bélelt tepsibe.
Kend meg őket bőségesen a parmezános fűszeres vajjal, és 200 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süsd készre.
Jó étvágyat!
3. Csokis keksz délutáni látogatáshoz
Fotó: Anna Bortnikova /falatkák
Hozzávalók:
30 dkg csokoládé
8,5 dkg vaj
3 db tojás
18 dkg cukor
8 ml vaníliaaroma
6 dkg liszt
1 dkg kakaópor
1 g sütőpor
2 g só
Így készítsd el:
Kockázd fel a 2 tábla csokit, és olvaszd meg vajjal, majd tedd félre hűlni. Egy keverőtálban keverd a tojásokat a cukorral habosra. Add hozzá a vaníliát és az olvasztott vajas csokit, majd alaposan keverd el.
Keverd össze a liszetet a sütőporral és a sóval, majd apránként add a csokis masszához. Dolgozd össze, majd a masszába keverd bele a 3. tábla csokit apró darabokra vágva. A tésztát fedd le, és legalább egy órára de akár egész éjszakára is, tedd a hűtőbe.
Melegítsd elő a sütőt 175 C fokra, és két sütőlapot bélelj ki sütőpapírral. Nedves kézzel formázz kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat a masszából, lapítsd szét őket, és nagyjából 5 cm-re egymástól rakd őket a tepsibe. Nagyjából 10 perc alatt süsd készre. Amikor kiveszed a sütőből, hagyd kihűlni mindent a sütőlapon. Tálalhatod is a vedégeidnek, tea és kávé mellé szuper választás!
Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!