RETRO RÁDIÓ

Megadja a karácsony hangulatát az ünnepi borkrémleves

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 12. 25. 09:30
Frissítve2022. 12. 25. 10:51

Bódító illatú és fantasztikusan finom ez a leves, még nem késő elkészíteni, megadja a karácsony hangulatát.

A karácsony egyik kedvenc levese a borkémleves. Forrón, habgaluskával megadja az ünnep hangulatát. Módjával fogyaszd, hiszen alkohol van benne, nehogy a fejedbe szálljon! Fehérborból isteni a leves íze, de ha valami extrára vágysz, akkor egy kevés tokaji aszút is tehetsz bele. Mutatjuk a szuperleves receptjét.

Borkrémleves

Fotó: Mindmegette/borkrémleves

Hozzávalók:

  • 5 dl édes fehérbor
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 4 tojás
  • Két evőkanál tejszín
  • Egy citrom leve és héja (lehetőleg kezeletlen biocitromot használjunk)
  • Egy teáskanál porcukor
  • Fél kávéskanál fahéj
  • Fél kávéskanál szegfűszeg
  • 1 marék mazsola ,de ez csak az ínyenceknek

Így készítsd el:

  1. Tegyél félre fél deci bort. A többit higítsd fel vízzel, keverd össze a citromlével, a reszelt héjával, a fahéjjal, szegfűszeggel és forrald fel
  2. Közben válaszd szét a tojásokat, a sárgáját keverd cukorral habosra, majd lassan keverj hozzá egy kevés tejszínt. Ez a levesed krémes alapja.
  3. A forró bort hagyd hűlni, utána keverd össze a tojásos keverékkel óvatosan, nehogy összerántsa a tojást.
  4. Alacsony lángon sűrítsd még a levest egy kicsit, de ne forrald fel, engedd ,hogy lassan krémesedjen.  A kis borba áztatott mazsolákat add hozzá.
  5. A tojásfehérjét porcukorral verd habbá, kanállal szaggasd bele a levesbe. Főzd 1-2 percig együtt. Így csodás habgaluskával tudod tálalni az ételt.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.