tóth gabi
Próba-szerencse alapon indult a versenyen a magyar kertészmérnök.
Szlovákiából, Ausztriából, Romániából és Magyarország egészéről érkeztek a nevezett tételek a 25. Csabai Kolbászfesztiválra, melyet október 20. és 23. között rendeznek majd meg, ám a Kolbászkirály címet már most kihirdették.
Hagyományos csabai családban nőttem fel, gyerekkorom óta vágunk disznót, így tanultam ki ennek minden csínját-bínját
– emlékezett vissza a kezdetekre Such Zoltán András kertészmérnök, növényorvos, aki életében először nevezett a versenyre és rögtön sikerült megnyernie.
A Borsnak elárulta, hogyan készült a nagy mű.
Én csinálom a fűszerezést és a töltést is. A fűszerek súlyát kimérem, ami a hús mennyiségétől függ, ezért nincs pontos receptúra, amit elárulhatnék. A fűszerezés klasszikus csabai: fokhagyma, só, édes és csípős fűszerpaprika, köménymag, amik aszerint is változnak, hogy kinek készül. Az elkészítés nagyjából két óra, majd négy-öt napig füstöljük a kuláré vastagságának a függvényében. Mielőtt neveztem volna, kóstoltattam a munkatársaimmal is, nekik nagyon ízlett, ez adott bátorságot. Az első tíz helyezett közé számítottam magam, és meglepődtem, hogy enyém lett királyi kolbász
– mesélte a kolbászkirály.