
Így készül a cigánylecsó, ilyen finomat még nem ettél
Isteni és bőséges ez az étel, neked is meg kell kóstolnod! Mutatjuk a cigánylecsó receptjét.
A szabolcsi lecsót cigánylecsónak nevezik, különlegessége az, hogy káposztát is tesznek bele, persze a csirkemell is elmaradhatatlan a tökéletes ízéhez. Főleg bográcsban készítik, de isteni lesz, ha otthon nagy fazékban készíted el. Különleges íze van és nagyon tartalmas. Vannak receptek, melyben csirkeszárny, comb is szerepel. Ahogy tetszik! Mi csirkemellet tettünk most bele. Íme a szuper recept.
Cigánylecsó

Hozzávalók:
- 4 db hagyma
- 4 db tévépaprika
- 3 db erős paprika
- 4 db paradicsom
- 1 közepes fej fehér káposzta
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kisebb csirkemellfilé/ vagy csirkecomb, csirkeszárny
- 2 ek pirospaprika
- olaj
- víz
- só ,bors
Így készítsd el:
- Szeleteld fel a megtisztított zöldségeket, a húst vágd fel közepes méretű kockákra, a szalonnát minél kisebbre.
- Magas falú edényben pirítsd le saját zsírján a szalonnát, majd keverd hozzá a felszeletelt hagymát. Ha kell egy kevés olaj, tedd hozzá. Pár perc múlva rakd rá a kockákra vágott csirkemellet, pirítsd meg fehéredésig.
- Jöhet a paprika, paradicsom és a káposzta is a húshoz, majd szórj rá pirospaprikát, sót és borsot ízlés szerint. Önts alá egy kevés vizet.
- Közepes lángon, gyakori keverés mellett főzd, míg a hús megpuhul. Így lesz a lecsó sűrű és szaftos.
- Friss kenyérrel, vagy aranybarna ropogós bodaggal( cigány lapos kenyérrel ) tálalhatod is!
Jó étvágyat!






