RETRO RÁDIÓ

Szelídítsük meg mézzel a fokhagymát

Canned,Garlic,In,Glass,Jar,And,Wicker,Mat,And,Rosemary
Létrehozva2022. 09. 19. 07:10

Fokhagymát enni, és dolgozni menni? Na, az az igazi rémálom! Vagy mégse?

 Íme, a titok, hogyan szabadulhatunk meg a kellemetlen szagtól, és ehetjük akár minden nap ezt a gyógyhatású zöldséget.

Mindannyian tudjuk, hogy a fokhagyma nem csak fűszernövény, hanem valódi elixír. Önmagában is képes megvédeni az érrendszeredet, ha napi rendszerességgel, nyersen fogyasztjuk. De hogy lehet emberek közé menni, ha a szánkból árad a jól ismert szag? Sehogy! Illetve mégis. Mutatjuk, hogy melyik az a természetes anyag, amellyel együtt fogyasztva a fokhagyma vad illata megszelídül. 

Így készül a házi mézes fokhagyma

A méz maga is gyógyszer, vitaminokkal és ásványi anyagokkal teli finomság. Remek gyulladásgátló, de ha migrén, vagy krónikus fájdalomtól szenvedünk, akkor is segíthet. Ráadásul rengeteg energiát ad, ha a nap közepén úgy érezzük, elfogyott az erőnk, a cukros üdítők helyett együnk meg egy kis kanál mézet. Káros mellékhatások nélkül nyújt azonnali segítséget.

Hozzávalók:

  • dunsztos üveg, jól záródó fedéllel
  • fokhagyma
  • méz

Elkészítés:

Egy dunsztos üvegbe öntsünk mézet, és nyomjuk tele pucolt fokhagymagerezdekkel. A tetejét jól lezárva, a kamrában sokáig eláll.

Egy másik módszer: Vagdossuk össze a fokhagymát, de akár fokhagymanyomóval össze is törhetjük. Szórjuk a befőttes üvegbe. Öntsünk rá annyi mézet, hogy elfedje. Keverjük el. Zárjuk le a tetejét, és tegyük sötét helyre 1 hétre. Naponta 1 evőkanállal fogyasszunk belőle. Pár hét alatt a fokhagyma besötétedik, és megszínesíti a mézet is. A méz folyóssá válik.

Hatásai 

  • remek értágító
  • véralvadásgátló: csökkenti a káros koleszterin- és a triglicerid-szintet, ami hajlamosít a szív- és érrendszeri betegségekre
  • erőteljes antibiotikum, fertőtlenítő, nyálkaoldó
  • gombaölő
  • légúti megbetegedések gyógyszere
  • antioxidánsként erősíti az immunrendszert és regenerálja a sejteket
  • vérnyomáscsökkentő

Mennyit fogyasszunk belőle?

Megelőzésre minden nap egy gerezdet együnk meg egy kis mézzel. Megbetegedések, fertőzés esetén 3-4-szeres adagot is nyugodtan bekanalazhatunk. Reggel, éhgyomorra fogyasztva a leghatékonyabb. Ráadásul a fokhagymát mézzel együtt fogyasztva nem csak a kellemetlen szaga múlik el, de a gyógyhatása is megtöbbszöröződik. Ha ezt a kúrát követjük minden nap, még a súlyunkat is könnyebben kontrollálhatjuk. A nap folyamán bevitt vitaminokat és ásványi anyagokat sikeresebben feldolgozhatjuk, és a méregtelenítés folyamata is könnyebb lesz.



 



 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.