Furcsa, mégis hasznos tanács a rántott gombát eltérően panírozni a szokásostól. Ez a trükk nagy segítségedre lesz, ha tökéletes ételt szeretnél az asztalra tenni. A rántott gomba sokunk nagy kedvence, így jó ha megismered ezt a zseniális ötletet.
Rántott gomba
Hozzávalók:
50 dkg gomba (ha nagyobbak, akkor vágd őket félbe)
4 ek liszt
4 ek zsemlemorzsa
4 ek joghurt
3 db tojás
só
olaj a sütéshez
Így készítsd el:
Keverd a joghurtot simára, ha nagyon sűrű, hígítsd fel egy kis vízzel. Tojásokat verd fel, adj hozzá sót.
A gomba egyharmadát tedd dobozba, locsold rá a joghurtot, és tedd rá a doboz tetejét. Majd rázd össze kissé körkörös mozdulatokkal, majd nyisd ki, és nézd meg, hogy jól bevonta-e a joghurt a gombákat. Szórj rá 1 ek lisztet, és ismét zárd le, majd rázd meg.
Locsold meg a felvert tojás harmadával, zárd le rázd össze, majd ugyanezt tedd meg a zsemlemorzsa egyharmadával.
Kész is a gombák harmadának bepanírozása.
Ugyanezt a folyamatot tedd meg, még a maradék kétharmad gombával.
Ha nagy a dobozod felezve is panírozhatsz.
Serpenyőben, forró olajban a szokásos módon ránts ki a gombákat.