Létrehozva: 2022.09.08.

Így panírozz gombát, nem potyog le többé a panír

Az imádott rántott gombát így panírozhatod be tökéletesen és fantasztikusan gyorsan! Ne hagyd ki ezt a trükköt te sem!

Szerző Sors Edina

Furcsa, mégis hasznos tanács a rántott gombát eltérően panírozni a szokásostól. Ez a trükk nagy segítségedre lesz, ha tökéletes ételt szeretnél az asztalra tenni. A rántott gomba sokunk nagy kedvence, így jó ha megismered ezt a zseniális ötletet.

Rántott gomba

Deep-fried,Champignon,Mushrooms,With,Lettuce,,Tomatoes,And,Mayonnaise
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba (ha nagyobbak, akkor vágd őket félbe)
  • 4 ek liszt
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 4 ek joghurt
  • 3 db tojás
  • olaj a sütéshez

Így készítsd el:

  1. Keverd a joghurtot simára, ha nagyon sűrű, hígítsd fel egy kis vízzel. Tojásokat verd fel, adj hozzá sót.
  2. A gomba egyharmadát tedd dobozba, locsold rá a joghurtot, és tedd rá a doboz tetejét. Majd rázd össze kissé körkörös mozdulatokkal, majd nyisd ki, és nézd meg, hogy jól bevonta-e a joghurt a gombákat. Szórj rá 1 ek lisztet, és ismét zárd le, majd rázd meg.
  3. Locsold meg a felvert tojás harmadával, zárd le rázd össze, majd ugyanezt tedd meg a zsemlemorzsa egyharmadával. 
  4. Kész is a gombák harmadának bepanírozása. 
  5. Ugyanezt a folyamatot tedd meg, még a maradék kétharmad gombával.
  6. Ha nagy a dobozod felezve is panírozhatsz.
  7. Serpenyőben, forró olajban a szokásos módon ránts ki a gombákat.

Jó étvágyat!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek