
Ezért tedd üvegbe a szőlő és a torma levelét
Istenekhez méltó eledelek alapja a szőlő és a torma levele. Mutatjuk, hogyan tedd el későbbre, hogy tőltikét készíthess belőle.
A szőlőlevél és a tormalevél is nagyon ízletes, ha töltikét szeretnél készteni. Korábban már a thébaiak is késztettek ilyen "szendvicseket", Nagy Sándor idejében. A legendák szerint már az Olimposzon élő görög istenek kedvenc étele volt a szőlőlevél. A görög mitológiában a jólét szimbóluma volt, így méltó az istenekhez. A leveleket a bizánci kortól kezdték el variálni. Így nemcsak a szőlő-, de a mogyoróleveleket, majd a káposztát és a torma levelét is felhasználták. Íme a recept, hogyan rakd a leveleket üvegbe, hogy télen is készíthess ilyet.
1. Szőlő- és tormalevél tartósítása

Hozzávalók:
- szőlőlevelek/ vagy tormalevelek
- 1 l víz
- 1 ek só
Így készítsd el:
- Alaposan mosd meg a szőlőleveleket, majd forrázd le őket.
- Helyezd bele őket egy nagyobb befőttes üvegbe, adj hozzá sót , és 1 l felforralt, majd jéghidegre hűtött vizet.
- Zárd le jó szorosan az üveget.
- Később bármikor felhasználhatod






