Létrehozva: 2022.09.25.

Ezért tedd üvegbe a szőlő és a torma levelét

Istenekhez méltó eledelek alapja a szőlő és a torma levele. Mutatjuk, hogyan tedd el későbbre, hogy tőltikét készíthess belőle.

Szerző Sors Edina

A szőlőlevél és a tormalevél is nagyon ízletes, ha töltikét szeretnél készteni. Korábban már a thébaiak is késztettek ilyen "szendvicseket", Nagy Sándor idejében. A legendák szerint már az Olimposzon élő görög istenek kedvenc étele volt a szőlőlevél. A görög mitológiában a jólét szimbóluma volt, így méltó az istenekhez. A leveleket a bizánci kortól kezdték el variálni. Így nemcsak a szőlő-, de a mogyoróleveleket, majd a káposztát és a torma levelét is felhasználták. Íme a recept, hogyan rakd a leveleket üvegbe, hogy télen is készíthess ilyet.

1. Szőlő- és tormalevél tartósítása

Jars,Of,Various,Pickled,Vegetables,Sold,In,Store.,Canned,Grape
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • szőlőlevelek/ vagy tormalevelek
  • 1 l víz
  • 1 ek só

Így készítsd el:

  • Alaposan mosd meg a szőlőleveleket, majd forrázd le őket. 
  • Helyezd bele őket egy nagyobb befőttes üvegbe, adj hozzá sót , és 1 l felforralt, majd jéghidegre hűtött vizet.
  • Zárd le jó szorosan az üveget.
  • Később bármikor felhasználhatod

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek