RETRO RÁDIÓ

Ezért tedd üvegbe a szőlő és a torma levelét

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 09. 25. 11:00

Istenekhez méltó eledelek alapja a szőlő és a torma levele. Mutatjuk, hogyan tedd el későbbre, hogy tőltikét készíthess belőle.

A szőlőlevél és a tormalevél is nagyon ízletes, ha töltikét szeretnél készteni. Korábban már a thébaiak is késztettek ilyen "szendvicseket", Nagy Sándor idejében. A legendák szerint már az Olimposzon élő görög istenek kedvenc étele volt a szőlőlevél. A görög mitológiában a jólét szimbóluma volt, így méltó az istenekhez. A leveleket a bizánci kortól kezdték el variálni. Így nemcsak a szőlő-, de a mogyoróleveleket, majd a káposztát és a torma levelét is felhasználták. Íme a recept, hogyan rakd a leveleket üvegbe, hogy télen is készíthess ilyet.

1. Szőlő- és tormalevél tartósítása

Jars,Of,Various,Pickled,Vegetables,Sold,In,Store.,Canned,Grape
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • szőlőlevelek/ vagy tormalevelek
  • 1 l víz
  • 1 ek só

Így készítsd el:

  • Alaposan mosd meg a szőlőleveleket, majd forrázd le őket. 
  • Helyezd bele őket egy nagyobb befőttes üvegbe, adj hozzá sót , és 1 l felforralt, majd jéghidegre hűtött vizet.
  • Zárd le jó szorosan az üveget.
  • Később bármikor felhasználhatod

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.