RETRO RÁDIÓ

Így készíthetsz a megmaradt szalonnából ellenállhatatlan ételeket

Így készíthetsz a megmaradt szalonnából ellenállhatatlan ételeket
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2022. 04. 18. 15:44

Adunk néhány tippet és receptötletet, hogyan lehet felhasználni a maradék baconcsíkokat.

Ételt kidobni bűn. Csakhogy a nagy lakomákkal járó ünnepek után sokszor túl sok a maradék, mivel a többnapos zárvatartás miatt túlvásároljuk magunkat. Húsvétkor általában a húsokkal járunk így, pedig például a megmaradt szalonnát rengetegféleképpen felhasználhatjuk.

Bár cikkünkben temérdek ötletet adunk ahhoz, néhány grammnyi maradékkal hogyan lehet felturbózni kedvenc ételeinket, nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a bontatlan csomagolású húst a fagyasztóba is tehetjük, ahol további hat-nyolc hónapig elállhat. 

Ha tudatosabban és praktikusabban szeretnénk vásárolni, érdemes olyan terméket választani, ahol a bacont külön csomagolású részekbe tették, így ha csak az egyik felét bontjuk ki, a másikat pedig sértetlenül hagyjuk, pont egy-két adagnyi ételhez eléggel dolgozhatunk a konyhában 

− tudtuk meg a tippet Kovács Péter hússzakértőtől.

Fotó: pixabay.com

Maradékból finom reggeli

Ha egy kevéske, előző napról megmaradt kockázott szalonnát találunk a hűtőben, dobjuk egy serpenyőbe. A belőle kisülő zsír remek ízt az omlettnek, a felvert tojásokat nyugodtan ráönthetjük a megpirult húskockákra. Akár kockázott, akár szeletelt baconről legyen szó, pirítás után bármilyen húsos-sajtos szendvicsben megállja a helyét, így ha nem otthon, hanem a munkahelyeteken reggeliztek, akkor is jól hasznosul. Ha valaki salátával kezdi a napját, a pirított bacon ahhoz is tökéletesen illik, sőt bármilyen majonézes salátával is tökéletes párost alkot

Fotó: pixabay.com

Olcsó és finom ebéd válik belőle

Tudjuk, hogy a sajtos makaróni nem a legkifinomultabb kulináris élmények közé tartozik, de egy gyorsan elkészíthető, olcsó ételről van szó, amit ha megszórsz egy kevés pirított baconkockával, máris igazán finom fogást kapsz. A paradicsomszószos vagy pesztós tésztát is nagyon jól kiegészíti a szalonna, ahogy bármilyen krémlevest (hagyma, brokkoli, borsó, édesburgonya) ropogós élménnyé tesz, ha bacont adunk hozzá feltétként. 

A quiche-t sokféleképpen el lehet készíteni, sok receptben eredetileg is a hozzávalók között találjuk a szalonnát, de abba is beletépkedhetünk néhány szeletet, ahol ezt nem tüntették fel. Abban az esetben pedig nemcsak az íze, hanem a látványa is sokkal jobb lesz az ételnek, ha a sütőbe rakás előtt megszórjuk baconkockákkal. Ugyanígy bármilyen töltött zöldség (paprika, cukkini, tök) töltelékébe belecsempészhetjük a húst, ha még teltebb, izgalmasabb ízekre vágyunk. 

Fotó: pixabay.com

Az ínyenceknek is van néhány tippünk

Ha szereted a szokatlan párosításokat, desszertekhez is felhasználható a bacon. Egy egyszerű, juharsziruppal leöntött amerikai palacsintát is izgalmasabb fogássá varázsolhatsz szalonnával, ha pedig éppen fánksütésben vagy, nyugodtan tegyél a cukormázra korábban már megpirított bacont. Amennyiben igazán nyitott vagy a különleges, vagány ízpárosításokra: a fahéjas almás pitéhez is remekül illik ez a húsféle: szórd még sütés előtt a süteményt pirított baconkockákkal, így valami egészen elképesztő ízű finomságot húzhatsz ki a sütőből bő félóra múlva.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.