
Szuper tavaszi ötlet! Sütőben vagy grillen sütött újhagyma nagyon ütős , ezt neked is meg kell kóstolnod!
Az újhagyma a tavaszi friss zöldségek egyike. Már kapható a piacokon, boltokban. Ilyenkor a legfinomabb! Érdemes minél többet fogyasztani belőle, hiszen nem csak mennyei a salátába, illetve az uzsonna mellé, de nagyon egészséges is. Sok benne a B1-,B2- és C-vitamin, ásványi anyagokban gazdag. Jót tesz a bélflórának, serkenti az emésztést. Sütés közben pedig finom édeskés íze lesz. Szuper köret húsok mellé, de szószokkal is isteni. Íme a recept:

Hozzávalók:
- 3 csokor újhagyma
- 0,5 dl olívalolaj
- 1 kk oregánó
- 1 kk kakukkfű
- 1 tk fűszerpaprika
- só
- bors
Így készítsd el:
- Az újhagymát tisztítsd meg, majd öblítsd le víz alatt. A zöld részéből minél többet hagyj meg. Fektesd az újhagymát sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Az olívaolajat keverd össze oregánóval, kakukkfűvel, fűszerpaprikával, sóval és a borssal, majd a fűszeres masszával kend be a hagymákat.
- Előmelegített sütőben 180 C fokon nagyjából 20 perc alatt süsd készre. Menet közben forgasd át a hagymákat. Amikor barnulni kezdenek, emeld ki a tepsit a sütőből.
Jó étvágyat!
Pikáns sajtszósz a sült hagymához
Hozzávalók:
- 1 db tömlős krémsajt
- 5 dkg Cheddar sajt
- 5 dkg trappista sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek majonéz
- 1/2 ek vaj
- 1/2 dl főzőtejszín
- só
- bors
- chili ízlés szerint
Így készítsd el:
Olvaszd fel a vajat, és nyomd rá a krémsajtot. Reszeld bele a cheddart és a trappista sajtot, majd keverd össze. Öntsd bele a tejszínt és add hozzá a majonézt. Ízesítsd reszelt fokhagymával, sóval, borssal és chilivel. Hagyd egy picit összeérni, kínáld a finom sült újhagyma mellé!







