Mézeskalács tiramisu lesz a karácsony kedvenc desszertje
Karácsonyi lett a tiramisu. Játékos elkészíteni ezt a receptet, és isteni finom lesz a végeredmény. Nagyon jó kis közös program akár gyerekkel is. Te se hagyd ki ezt az élményt!
A mézeskalács tiramisu egy tökéletes karácsonyi édesség, mindenki kedvence. Ezt a receptet neked is el kell készítened. Nagyon jó közös, játékos készülődés a családdal, hívd segíteni a gyerekeket! Készítheted nagyobb tállal, de süteményes pohárkákba is. Íme az ízletes sütirecept!
Mézeskalács tiramisu
Hozzávalók:
3 db tojássárgája
1 1/4 csésze porcukor( kevesebbet is tehetsz bele)
2 1/4 csésze mascarpone
1/4 csésze tojáslikőr, de ezt a gyerekek miatt ki is hagyhatod
1/2 csésze tejszínhab
1/2 csésze erős lefőtt kávé
1/4 csésze tojáslikör, ( de ezt szintén kihagyhatod, akkor több kávét főzz le)
kevés rum vagy rumaroma
1 1/5 csésze tejszínhab
kakaó a tetejére
Így készítsd el:
A 3 tojássárgáját és a cukrot egy tálban verd fel habverővel.
Majd mehet bele a mascarpone, add hozzá a tojáslikőrt is és keverd alaposan össze. A végén forgasd hozzá a tejszínhabot is.
A lefőtt kávéhoz add hozzá a tojáslikőrt és a rumaromát, majd áztasd bele a mézeskalács figurákat.
Vegyél egy tálat vagy süteményes poharakat, és a szokásos módon rétegezd a sütit, mint a klasszikus tiramisunál, csak a piskótákat most a mézeskalácsok helyettesítik.
Az utolsó réteg krém után, hagyd az egészet egy éjszakára pihenni.
A következő nap a tetejére mehet a tejszínhab dísznek, ehhez használhatsz tejszínkinyomót, esetleg habzsákot. És már csak a kakaóval kell megszórnod.
Természetesen a pohárkákba is és a nagy tálba is tehetsz külön a tiramisu tetejére a mézeskalácsból!
Jó étvágyat!
Tipp:
Természetesen mézeskalácsnak fenyőfát, szívecskét, de bármilyen neked tetsző formát választhatsz!