tóth gabi
A forralt bor örök érvényű téli klasszikus, így az év végi bulikra is érdemes főzni egy nagy lábassal. De hogyan készül a legfinomabb forró ital?
A forralt bor jó hangulatba hoz és átmelegít: nem véletlenül a tél egyik legnagyobb kedvence. Akár korcsolyázni mentek, akár hógolyóztok, akár a kivilágított városi utcákon csavarogtok, nem árt, ha kéznél van egy pohárral vagy egy termosszal. Első látásra azt hihetnénk, nem nehéz elkészíteni. Pedig az igazán jó forralt bornak sok apró trükkje van. Az első szabály mindjárt, hogy ne készüljön rossz borból, hiszen az eredendően gyenge bort a fűszerek sem tudják feljavítani. Persze nem kell a legdrágábbat megvásárolni, egy középkategóriás minőségi bor is jó lehet hozzá.
A forralt bor a legtöbbször vörösborból készül, jól illik hozzá a vörösborok testessége. A zweigelt, a portugieser, a cabernet franc, a merlot is remek hozzá. A fehér borból készülő forralt bor valamivel könnyedebb: traminiből, szürkebarátból, rizlingből vagy muskotályos borból a legfinomabb. Ha pedig e szerint a recept szerint készíted, garantáltan feldobja majd a bulit, hiszen egy kis csavart is tettünk bele – amitől persze erősebb lett egy kicsivel, erre az adagolásnál is érdemes vigyázni!
Hozzávalók:
Így készítsd el: