tóth gabi
Elképesztően finom, percek alatt készen van, és nincs, aki nemet tudna mondani rá. A kókuszgolyó népszerűsége évtizedek óta töretlen, és nem véletlenül!
Egyetlen ünnepről sem maradhat el ez az egyszerű és gyors édesség: a kókuszgolyó mindenki kedvence, hiszen mennyei íze van, egy-kettő össze lehet dobni, és mindig elfogy. Az alaprecept végtelenül egyszerű, bár van, aki háztartási keksz helyett zabpelyhet használ, és abban is megoszlanak a vélemények, hogy rum, vagy pedig rumaroma kerüljön bele, de egy dologban mindenki egyetért: nincs kókuszgolyó meggy nélkül! Ám nem mindegy, milyen gyümölccsel készül.
Nincs igazából olyan, hogy rossz kókuszgolyó, mert a család mindenképpen lecsap rá, ha készítesz egy adagot; de vannak ökölszabályok, amiket érdemes betartani, ha igazán mennyei ízeket szeretnél. Az egyik az, hogy nem mindegy a keksz minősége: ha különlegességet szeretnél az asztalra tenni, hagyományos háztartási keksz helyett válassz valamilyen jobb minőségű, kókuszos vagy vajas kekszet. Ugyanez igaz a lekvárra is: ne a legolcsóbbat válaszd, a legjobb, ha házi baracklekvárral készül a massza, és igazán akkor lesz isteni az íze, ha nem aromát, hanem pár csepp igazi rumot használsz.
A meggyen sem érdemes spórolni: ilyenkor, télen már csak befőtt van a boltok polcain, de néha ki lehet fogni friss, fagyasztott meggyet is; igazán pikáns akkor lesz a kókuszgolyó, ha ebből, no meg ennek a levéből is kerül bele egy pici. Alap, hogy soha ne használjunk margarint, csakis vajat; de, ha ezeket az apróságokat betartod, isteni lesz a végeredmény.
Kókuszgolyó recept
Hozzávalók
Elkészítés: