tóth gabi
A kókusz a létező legjobb karácsonyi sütemény alapanyag. Olcsó és varázslatosan finom, elképesztően jól harmonizál például a csokoládéval. Nem véletlen, hogy szinte mindnki imádja! Lássuk a legjobb recepteket.
Kókuszos minipalacsinták
Hozzávalók:
Elkészítés
Keverjük össze a palacsintához való alapanyagokat – habverőt vagy botmixert is használhatunk. Ha úgy érezzük, túl sűrű a massza, inkább egy kis vízzel hígítsuk föl. Serpenyőben forrósítsunk fel kevés kókuszolajat, majd ezen süssük ki a babatenyérnyi méretű palacsintákat. Frissen, forrón azonnal kínáljuk. Fahéjjal, kókuszreszelékkel, lekvárral, friss gyümölcsökkel isteni finom!
Csokoládés kókuszkeksz
Keverjük össze a lisztet a kókuszreszelékkel valamint a szódabikarbónával és a sóval, egy külön tálban pedig a vaníliakivonatot a cukorral az olajjal és a tojással. Habverővel alaposan dolgozzuk össze mindkét tálban lévő hozzávalót. Az így kapott masszát öntsük bele a sütőpapírral bélelt tepsibe és helyezzünk bele a csokoládé chipseket, majd mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe! Kb. 18-22 perc alatt finom ropogósra sül. Legalább 10 percig hagyjuk hűlni mielőtt eltávolítanánk a tepsiből. A tésztaalapot citromhéjjal, kakaóporral vagy fahéjjal is bolondíthatjuk.
Kókuszos-málnás tiramisu
Hozzávalók:
ELKÉSZÍTÉS:
A mascarponét keverjük ki az édesítővel, a vaníliával és a kókuszreszelékkel, a kókusztej felével és a habbá vert tejszínnel. A maradék kókusztejhez öntünk 1 dl vizet, ebbe a keverékbe mártogassuk a babapiskótákat, majd sorakoztassuk a sütiforma aljára. Osszuk el rajta a málnaszemeket, majd simítsuk rá a kókuszos mascarpone krém felét. Újra mártogassuk a piskótákat a kókusztejbe, tehetjük is azonnal a krémrétegre. Erre megint málna következik, a végül pedig hab. Tetejét málnaszemekkel, kókuszlapkákkal vagy kókuszreszelékkel tehetjük izgalmassá. Fahéjjal is megszórhatjuk, de nem rossz ötlet a citrom sem, különösen üdévé teszi ezt a finomság.