Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2021.12.06.

December kedvence a kókusz, 3 zseniális új recept

A kókusz a létező legjobb karácsonyi sütemény alapanyag. Olcsó és varázslatosan finom, elképesztően jól harmonizál például a csokoládéval. Nem véletlen, hogy szinte mindnki imádja! Lássuk a legjobb recepteket.

Kókuszos minipalacsinták

Hozzávalók:

  • 1 dl kókuszreszelék
  • 1 dl kókusztej
  • 1 ek kókuszolaj
  • vaníliakivonat
  • 1 ek cukor
  • 3 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só
  • Elkészítés

    Keverjük össze a palacsintához való alapanyagokat – habverőt vagy botmixert is használhatunk. Ha úgy érezzük, túl sűrű a massza, inkább egy kis vízzel hígítsuk föl. Serpenyőben forrósítsunk fel kevés kókuszolajat, majd ezen süssük ki a babatenyérnyi méretű palacsintákat. Frissen, forrón azonnal kínáljuk. Fahéjjal, kókuszreszelékkel, lekvárral, friss gyümölcsökkel isteni finom!

    Csokoládés kókuszkeksz

    Hozzávalók:

  • 1/2 csésze liszt
  • 1/2 csésze kókuszreszelék
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 1/3 csésze vanília szirup
  • 1/4 csésze tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 2-3 csipet só
  • 1/2 csésze csokoládé chips
  • Elkészítés:

    Keverjük össze a lisztet a kókuszreszelékkel valamint a szódabikarbónával és a sóval, egy külön tálban pedig a vaníliakivonatot a cukorral az olajjal és a tojással. Habverővel alaposan dolgozzuk össze mindkét tálban lévő hozzávalót. Az így kapott masszát öntsük bele a sütőpapírral bélelt tepsibe és helyezzünk bele a csokoládé chipseket, majd mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe! Kb. 18-22 perc alatt finom ropogósra sül. Legalább 10 percig hagyjuk hűlni mielőtt eltávolítanánk a tepsiből. A tésztaalapot citromhéjjal, kakaóporral vagy fahéjjal is bolondíthatjuk.

    Kókuszos-málnás tiramisu

    Hozzávalók:

  • 20 dkg málna (fagyasztott is lehet)
  • 20 dkg babapiskóta
  • 0.5 kg mascarpone
  • 2.5 dl kókusztej
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 2 dl habtejszín
  • 1 dl víz
  • 5 ek. kókuszreszelék
  •  

    ELKÉSZÍTÉS:

    A mascarponét keverjük ki az édesítővel, a vaníliával és a kókuszreszelékkel, a kókusztej felével és a habbá vert tejszínnel. A maradék kókusztejhez öntünk 1 dl vizet, ebbe a keverékbe mártogassuk a babapiskótákat, majd sorakoztassuk a sütiforma aljára. Osszuk el rajta a málnaszemeket, majd simítsuk rá a kókuszos mascarpone krém felét. Újra mártogassuk a piskótákat a kókusztejbe, tehetjük is azonnal a krémrétegre. Erre megint málna következik, a végül pedig hab. Tetejét málnaszemekkel, kókuszlapkákkal vagy kókuszreszelékkel tehetjük izgalmassá. Fahéjjal is megszórhatjuk, de nem rossz ötlet a citrom sem, különösen üdévé teszi ezt a finomság.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek