tóth gabi
A nokedli a legfinomabb magyar köret, ettől az apróságtól pedig igazán mennyei lesz. Az biztos, hogy mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját! Mutatjuk a trükköt!
Tökéletes választás, ha nincs ötleted, mit főzzél, a parmezános nokedli után ugyanis mindenki repetát fog kérni. Egyszerűen mennyei, ahogy a sajt elolvad a tésztában, és igazán különleges ízvilágot ad a pörköltnek így a nokedli. Az elkészítése nem túl bonyolult, a végeredmény pedig magáért beszél. A parmezános nokedli a végtelenségig variálható: túl azon, hogy pörkölt mellé adod köretnek, önmagában is megállja a helyét egy kis tejföllel, sült szalonnával megbolondítva, de készíthetsz hozzá sonkás szószt is. Mutatjuk a receptet!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tippek a tökéletes nokedlihez Bár egyszerű ez a tészta, sokan mégis elrontják; magyar háziasszonyok szedték össze a legtutibb tippeket, hogyan nem lesz se túl lágy, se túl kemény.
- Használat előtt öblítsd le hideg vízzel a szaggatót.
- Mindig frissen készítsd, inkább legyen kevesebb a nokedli.
- Érdemes fele-fele arányban finom- és réteslisztet használni.
- Kevés olajon keverd át a kiszaggatott nokedlit, így nem ragadnak össze a szemek.
- Minél lágyabb a tészta, annál nagyobb lesz a galuska.