FAZÉK

Tarol a Fradi-nokedli, készítsd el a férjednek

Az igaz fradista az asztalnál is hű a csapathoz. Naná, hogy a szurkolók körében egyre népszerűbb a Fradi-nokedli. Mutatós kaja, színében hozza a lényeget, nem mellesleg finom is. Mutatjuk, hogy készül!
címkék:
  • Szerző:

Ha nincs ötleted, mit főzzél, itt a Fradi-nokedli ideje! Nem vicc: valójában spenóttal készített nokedliről van szó. Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, ráadásul nem csupán a férjed, de az egész család imádni fogja. Bár a spenót nem éppen a férfiak és gyerekek kedvence, ebben a formában garantáltan sikere lesz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

A zöld színű Fradi-nokedli a végtelenségig variálható: tehetsz a tetejére tehén- vagy juhtúrót, szalonnát, gombapörköltet, sajtot, tejfölt, megbolondíthatod egy kis fokhagymával vagy póréhagymával is, de készíthetsz hozzá sonkás szószt is! Mi most a túrós-tejfölös változatot mutatjuk meg ebben az egyszerű receptben.

Fotó: Ripost

Hozzávalók:

  • 2 friss tojás
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg forrázott spenót (emiatt a massza annyira nedves lesz, hogy nem szükséges vizet adnod hozzá)

Elkészítés:

1. Turmixold össze a tojást a leforrázott spenóttal.

Fotó: Ripost

2. A spenótos tojással és a liszttel ízlés szerint sózva készíts laza szerkezetű tésztát.

Fotó: Ripost

3. Szaggasd a zöld nokedlitésztát forrásban lévő vízbe, és amint feljön a víz tetejére, kapd ki egy szűrőkanállal.

4. Az alaposan lecsepegtetett nokedlit máris tálalhatod: tegyél a tetejére túrót, enyhén borsozd meg, csurgass rá egy kevés tejfölt, majd koronázd meg egy darabka sült szalonnával.

Fotó: Ripost

 

Nokedli kisokos: ezekkel a trükkökkel tökéletes lesz a tészta!

Magyar háziasszonyok osztották meg egymással a tökéletes galuska titkát az interneten; hiszen készíthetsz akármilyen fantasztikus feltétet hozzá, ha a nokedli túl lágy vagy túl kemény. Íme a tuti tanácsok:

  1. Használat előtt öblítsd le hideg vízzel a szaggatót.
  2. Inkább legyen kisebb mennyiség, kevesebb lisztből, és mindig frissen készítsd.
  3. Használj fele-fele arányban finom- és réteslisztet.
  4. Kevés olajon keverd át a kiszaggatott nokedlit, hogy a szemek ne ragadjanak össze.
  5. Minél lágyabbra készíted a tésztát, annál nagyobb lesz a galuska.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?