Létrehozva: 2021.09.09.

A lecsókolbász diszkrét bája: 3 isteni vacsora, amit mindenki imád

A lecsó elképzelhetetlen nélküle, ezt mindenki tudja; de ez csak a jéghegy csúcsa! Eszméletlen finom és gyors vacsorát rittyenthetsz lecsókolbászból; mutatunk három könnyű receptet!

Méltatlanul elhanyagolt hozzávalója ez a magyar konyhának: a lecsókolbász szinte csak a lecsóba kerül, pedig még rengetegféleképpen felhasználható! Elég csak arra gondolni, hogy néhány karikát teszel a rántotta alá, vagy a gulyáslevesbe főzöl egy adagot. Sokan idegenkednek tőle, mert félnek, hogy mivel olcsó, rossz a minősége; pedig a lecsókolbász nem feltétlen a rossz minőségű, „mindent bele” kategória. Ha sikerül egy rendes, jó minőségű, szaftos és húsos darabot beszerezned, olyan vacsorát készíthetsz belőle kevesebb, mint fél óra alatt, hogy mindenki megnyalja a tíz ujját. Mutatunk három receptet, ami bizonyítja, hogy kolbász-ügyben van élet a lecsón túl is.

Lecsókolbász nem csak a lecsóba kerülhet! Fotó: Mindmegette.hu

1. Tepsiben sült lecsókolbász

Kívül ropogós, belül szaftos lesz a kolbász, ha a dupla-sütéses technikával sütöd. Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 szál, nem műbeles lecsókolbász
  • 4 evőkanál zsír
  • Egy fej hagyma
  • Egy fej fokhagyma
  • Elkészítés:

  • Irdald be a kolbászokat, majd tedd őket a zsírral kikent tepsibe. Önts alájuk egy deci vizet, majd rakd mellé a megtisztított hagymát, fokhagymát. 150 Celsius fokon, alufólia alatt süsd fél órát. Közben egyszer fordítsd meg őket.
  • Ezután vegyél elő egy serpenyőt, olvassz fel benne zsírt, és nagy lángon, hirtelen süsd pirosra a lecsókolbászokat. Így belül szaftos, kívül ropogós sült kolbász lesz a végeredmény. Tálalhatod fehér kenyérrel és kovászos uborkával, vagy mustárral is.
  • 2. Paprikás krumpli lecsókolbásszal

    Nem csak lecsóban, paprikás krumpliban is isteni ez a kolbász. Fotó: Mindmegette.hu

    Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 15 dkg lecsókolbász
  • 3 evőkanál étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • Ízlés szerint só
  • Elkészítés:

  • Pucold meg és kockázd fel a krumplit, vágd apróra a hagymát, karikázd fel a lecsókolbászt.
  • A felforrósított olajon párold üvegesre a hagymát, majd húzd le a tűzről, és add hozzá a pirospaprikát. Ezután mehet bele a krumpli, a zúzott fokhagyma és a só. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen a krumplit.
  • Közepes lángon, fedő alatt addig főzd, amíg a krumpli már majdnem teljesen puha. Ekkor add hozzá a lecsókolbászt, és főzd készre.
  • 3. Sült kolbászos babsaláta

    Különleges és pikáns salátát készíthetsz lecsókolbászból. Fotó: Mindmegette.hu

    Hozzávalók:

  • 1 konzervbab
  • 1 konzervkukorica
  • zöldsaláta
  • koktélparadicsom
  • 10 dkg lecsókolbász
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál tárkonyecet
  • só, bors
  • Elkészítés:

  • Csepegtesd le a babot és a kukoricát, majd tedd őket egy nagy keverőtálba. Add hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat.
  • Keverd össze a mustárt, az olajat, a tárkonyecetet, és ízlés szerint sózd, borsozd.
  • Vágd vékony karikákra a lecsókolbászt, és forró olajban süsd ropogósra. Ezután forgasd össze a zöldségekkel, öntsd rá a dresszinget, és máris tálalhatod.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek