Létrehozva: 2021.08.05.

Így készül az olaszok gyors és egyszerű töltött paprikája

Isteni finom, gyors és egyszerű az olasz töltött paprika. Kicsit más mint a miénk, de jól áll neki az újítás, érdemes megkóstolni!

Szerző Sors Edina

Az olasz töltött paprika egy igazi különlegesség, érdemes egyszer kipróbálni! A töltött paprikának ezer arca van, több kúltúrában többféle recept is létezik. Mi most egy mediterrán, egyszerűen elkészíthető változatot mutatunk meg:

Töltött paprika Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 db kaliforniai paprika v. nagyobb tv. paprika
  • 500 g darál marhahús vagy csirke
  • 400 g paradicsompüré/ friss paradicsomból is készítheted
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • petrezselyem
  • 1 tk. kömény
  • olaj
  • Így készítsd el:

  • Vágd fel apróra a vöröshagymát. Serpenyőben, olajban pirítsd meg, majd tedd bele a paradicsompűrét, sózd ízlésed szerint.
  • A darálthúshoz add hozzá az apróra vágott petrezselymet, az összenyomott fokhagymát, köményt és a zsemlemorzsát. Kézzel jól keverd meg.
  • Moss meg 2 db nagyobb paprikát. Vágd ketté és vedd ki a csumáját. Töltsd bele a darált húsos tölteléket.
  • Adj vizet a paradicsompüréhez, helyezd bele a töltött paprikákat, és fedd le. 20-25 percen keresztül főzd.
  • Jó étvágyat!

    Te tudtad?

    A kaliforniai paprika

  • alacsony kalória tartalmú
  • sok benne a C-vitamin
  • kéntartlama nagyon hasznos a szervezetnek
  • E-vitamin forrás
  • B6 -vitamintartalma magas
  • Bétakarotin tartalma is hozzájárul az egészséghez
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek