RETRO RÁDIÓ

Őrület, hova teszik újabban az uborkát a magyar háziasszonyok, eszméletlen ez a trükk

Őrület, hova teszik újabban az uborkát a magyar háziasszonyok, eszméletlen ez a trükk
Létrehozva2021. 08. 16. 12:00

Javában érik az uborka a kertekben, ezerrel készítik a savanyúságot a háziasszonyok. Kevesen tudják, hogy a dunsztolásra felbukkant egy szokatlan, de annál hatásosabb módszer, ami rendkívül megkönnyíti a munkát...

Minden háziasszony imádja ezt a gépet, de kevesen tudják, hogy a mosogatógépben dunsztolás is lehetséges. Bizony, ez az elsőre meghökkentő módszer egyre elterjedtebb a magyar háziasszonyok között: rengetegen készítik ebben a gépben a gyümölcsbefőtteket. Egyikük egy befőzéssel foglalkozó Facebook csoportban megosztotta, hogy nem csupán a barackot, szilvát, almát lehet így elkészíteni, hanem bizony az uborkát is. Harasztia Judit azt is elárulta, hogyan készül mosogatógépben a roppanós csemegeuborka.

Fotó: Pixabay.com

Amikor megosztott a képeket a szokatlan csemegeuborka-készítésről, akadtak háziasszonyok, akik felhördültek, hiszen a legtöbben hidegen teszik el ezt a savanyúságot. Ám a többség Judit pártjára állt, hiszen a hidegen eltett uborka könnyebben felforr, némi hőkezelés akkor sem árt, ha tartósítószer is kerül az üvegbe.

Fotó: Harasztia Judit

Erre pedig a legkönnyebb módszer a mosogatógépben dunsztolás; hiszen így nem kell forró vízbe és fazékba állítani az üvegeket, ami nem csupán balesetveszélyes, de a hőmérséklet kevésbé kontrollálható, mint a mosogatógépben. Másik előnye a mosogatógépes módszernek, hogy sokkal több üveg fér be, mint egy fazékba.

Fotó: Harasztia Judit

A mosogatógépes dunsztolás roppant egyszerű: készítsd el a csemegeuborkát, ahogy egyébként is tennéd; Judit az alaposan megmosott, megtisztított uborkákat beleállította az üvegekbe, majd kapros savanyúságtartósítót, ecetet és vizet öntött rájuk. Ezután jól lezárta az üvegeket, és fejjel lefelé betette őket a mosogatógépbe. Ajánlatos minél közelebb tenni egymáshoz az üvegeket, hogy ne boruljanak fel, majd legalább 70 Celsius fokon kell elindítani a programot. Hagyni kell a gépben kihűlni a befőtteket, vagyis csak másnap reggel szabad kivenni az üvegeket. Az uborka így roppanós marad és garantáltan nem romlik meg.

Fotó: Harasztia Judit

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.