RETRO RÁDIÓ

Sült tarjás krumplis tészta torta: Kezet csókolt feleségének az éhes férj

Sült tarjás krumplis tészta torta: Kezet csókolt feleségének az éhes férj
Létrehozva2021. 08. 17. 14:10

Nem túlzás kijelenteni, hogy egyik férfinak se a krumplis tészta a kedvenc ebédje. Ám egy igazán rafinált feleség tudja, mivel kell felturbózni ezt az egyszerű ételt...

Némelyik férfit ki lehetne kergetni a világból ezzel a burgonyás étellel; ám egy rafinált magyar feleség úgy felturbózta, hogy a férje kezet csókolt neki az ebéd után, annyira finom lett. A sült tarjás krumplis tészta torta új dimenzióba helyezi ezt a hagyományos magyar fogást; és nincs férfi, aki ellen tudna állni neki. A külleme is megkapó, de az íze mindent visz: ahogy a krumpli, a tészta, a tört hagyma és a fokhagymával megbolondított tarja ízei összetalálkoznak, arra nincsenek szavak. Baráthné Éva nem csupán valóságos ízorgiát varázsolt a tányérra, de adott a küllemre is: a krumplis tészta torta eszméletlenül íncsiklandozó látványt nyújt. Mutatjuk a receptet!

Fotó: Baráthné Éva

Hozzávalók:

A krumplis tésztához:

  • 1 kg burgonya
  • 3 fej hagyma
  • olaj vagy sertészsír
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • ízlés szerint só és bors
  • 40 dkg fodros kocka tészta
  • Fotó: Pixabay.com

    A sült tarjához:

  • 60 dkg sertéstarja
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 nagy fej hagyma
  • Fotó: Pixabay.com

    Elkészítés:

  • A tarjaszeleteket tisztítsd meg, enyhén klopfold ki, majd a reszelt fokhagymával, borssal, sóval és pirospaprikával szórd meg mindkét oldalukat.
  • Zsírozd ki a egy tepsi alját, majd tedd bele a megfűszerezett húsokat, és a két nagy fej, meghámozott hagymát. Önts alá kb. egy dl vizet, majd fedd le alufóliával a tepsit, és előmelegített, 180 Celsius fokos sütőben süsd meg. Egy-másfél óra, míg puha és omlós lesz; addig készítsd el a krumplis tésztát.
  • Fotó: Pixabay,com

  • Vágd kisebb kockákra a krumplit, majd sós vízben főzd puhára, és szűrd le. Főzd meg a tésztát is, és leszűrés után tarts meg valamennyit a főzővízből.
  • Tisztítsd meg a hagymát, vágd apró kockákra, és zsíron vagy olajon pirítsd le. Szórd meg pirospaprikával, mehet rá a főtt krumpli, forgasd át és nyomkodd szét egy villával.
  • Keverd az alaphoz a tésztát, illetve egy keveset a főzővízből, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Hagyd a lábasban, míg a hús megsül; így a tészta felveszi a lábas alakját, és kerek, torta-forma eredményt kapsz.
  • Ha elkészült a hús, igazítsd a szeleteket egy kínáló tál szélére körben. Középre borítsd óvatosan a lábasból a krumplis tésztát, a tetejére díszítésnek tegyél néhány kisebb szelet húst. A hússal együtt sült hagymát pépesítsd, és a tortával együtt tálald. Garantált, hogy nagy sikere lesz!
  • Fotó: Baráthné Éva

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.