Létrehozva: 2021.07.13.

Durva, mit művelt az uborkával a szabolcsi háziasszony

Boros Vali tarsolyában mindig van egy újabb rafinált praktika! Ezúttal olyan trükköt mutatott, hogy mindenki álla leesett; az biztos, hogy így nem sokan teszik el télire az uborkát!

Valószínűleg neked se az uborkapor az első gondolatod, ha arról van szó, hogyan tedd el télire az uborkát. Boros Vali ezúttal egy olyan trükköt mutatott a háziasszonyoknak, amivel bebizonyította, hogy a csemege- és a kovászos uborkán túl is van élet!

Fotó: Pixabay.com

A szabolcsi csodaháziasszonyt százezren követik Facebookon, és nem véletlen: hihetetlenül rafinált praktikákat oszt meg velük, amik minden konyhában jól jöhetnek.

Fotó: Ripost

Vali alapelve, hogy amit lehet, azt ne boltból szerezze be az ember; házi tésztát, ételízesítőt rendszeresen készít, de országos hírnévre az egyszerűen elkészíthető és fantasztikusan finom házi kenyerével tett szert néhány éve. Kicsit később bedobta a köztudatba a PET-palackban kovászolt uborkát, amivel alaposan megosztotta az internet népét; most pedig az uborkapor receptjével kavarta fel az állóvizet.

Fotó: Facebook (Boros Vali – Vali hagyományos konyhája)

Történt ugyanis, hogy Facebook csoportjában bemutatta, hogy aszalógép segítségével hogyan készít port a friss, zsenge uborkából télire, a háziasszonyok közül pedig sokan megdöbbentek; hiszen jócskán akadtak, akiknek elképzelése sem volt, hogy mire jó ez. Valika hamar hozzátette, hogy az uborkapor kiváló salátaöntetekhez, így télen is friss uborkaízt élvezhet, aki megcsinálja. Ekkor mindenki kapcsolt, hogy hiszen a boltban is lehet kapni salátaporokat; csakhogy a Valika-féle nagyságrendekkel egészségesebb.

Fotó: Facebook (Boros Vali – Vali hagyományos konyhája)

Ugyanis ebben a porban garantáltan nincs színezék, ételfesték, ízfokozó. Az uborkákat le kell reszelni, jó alaposan kicsavarni, írta Valika; majd így be kell tenni az aszalógépbe. Hatvan fokon ki kell szárítani, és ha már teljesen száraz, akkor kávédarálóval porrá kell őrölni, és mehet is a kamrába. A szabolcsi csodaháziasszony hozzátette, hogy így egész télen, bármikor hozzá tudnak nyúlni; joghurtos öntetet szokott vele készíteni, vagy joghurtos-mustáros salátaalapot készít vele. Az biztos, hogy ha van otthon aszalógép, érdemes kipróbálni!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas képeken az orosz-ukrán háború pusztítása

origo.hu

A lengyel külügyminiszter sokkolja a világot

life.hu

Esküvőjükről osztott meg soha nem látott fotót Katalin és Vilmos, de valami nem stimmel

vg.hu

Rendkívüli bejelentés: újabb váratlan üzemanyagár-csökkenés jön napokon belül

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

origo.hu

Megszólalt a megcsalásról a Marics Petivel összehozott énekesnő

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: etikai kérdéseket is felvető fiaskó csúfítja Gál J. Zoltán fővárosi tevékenységét

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

FAZÉK

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

FAZÉK

Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál