Egy edénybe tedd bele a kekszet morzsára aprítva, öntsd hozzá az olvasztott vajat.
Apró formákat béleld ki sütőpapírral és rakd bele az alap tésztát. Jól nyomkodd bele az aljába, egy pohár aljával. (Ha nincs formád, konzerves dobozok alja is megfelel.)
A főzőkrémet keverd el a citromhéjjal. Egy keveset vegyél ki belőle hidegen és keverd el benne a keményítőt csomómentesre, add hozzá a porcukrot. A többi főzőkrémet és citromhéjat forrald fel, majd húzd le a tűzről és keverd el benne a hideg, csomómentes keveréket.
Így együtt, folyamatos keverés mellett főzd sűrűre a krémet. Hagyd kihűlni, tegyél hozzá egy-két kanál mákot, majd oszd szét a keksz alapok között. Tedd hideg helyre vagy a hűtőbe.
A zselé elkészítséhez keverd össze a citromlevet és a vizet, ízesítsd mézzel cukorral. Kóstold meg, hogy számodra mennyire savanyú. Ha ízlik, akkor add hozzá a reszelt citromhéjat és keverd el benne a tortazselét is. Forrald fel, majd hagyd kihűlni.
Amint kihűlt, a zselét tedd rá szétosztva a hűtőből kivett apró tortákra, majd tedd vissza éjszakára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.