FAZÉK

Dübörög a málnaszezon, ezt a sütit ne hagyd ki!

Éljen a málna! Készíts isteni finom sütit! Ez a torta úgy eltelít, hogy órákig nem leszel utána éhes. Egy könnyű leves mellé tökéletes!

A málnaszezon soha nem telhet el egy isteni süti nélkül! Fenséges ez a torta, könnyen elkészítheted és az egész család imádni fogja! Mutatjuk a receptet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 3/4 csésze cukor
  • 9 g vaníliás cukor
  • 1/2 csésze görög joghurt
  • 1/2 csésze liszt
  • 1 ek. sütőpor
  • 3/4 csésze málna
  • csipet só
  • kevés vaj
  • porcukor

Így készítsd el:

  1. Tedd a tálba a felvert tojásokat, add hozzá a cukrot a vaníliás cukrot és a csipet sót. Jól keverd össze habverővel, majd öntsd hozzá a joghurtot is.
  2. Szűrőn keresztül add hozzá a lisztet is és a sütőport is. Keverd hozzá fokozatosan a tésztához, hogy csomómentes legyen.
  3. Vajjal kend ki a tortaformát, tegyél bele sütőpapírt és azt is kend át vajjal. Öntsd bele a tésztát, majd dobd bele a málnákat, és végül hints rá egy kevéske porcukrot.
  4. 180 C fokra előmelegített sütőben süsd 40 percig. Vedd ki egy tálra és fordítsd fel. A tetejére hinthetsz egy kis porcukrot, ha édesszájú vagy!

Jó étvágyat!

Tudtad?

A málna (Rubus idaeus), a Dunántúl egyes részein elterjedt népies magyar neve a „Boldogasszony csipkéje” és a himpér, a német Himbeere (szarvastehénbogyó) szó alapján. Magyarországon őshonos, föld alatti tarackokat hajtó, kb. 2 m magas félcserje. Levelei 3-5, ritkán 7 tagúak, felül simák, alul gyapjasak, szélük fűrészfogas. Májustól augusztusig virágzik. A virágok fehérek, laza fürtökben vagy bugában állnak. Vörös, csonthéjas bogyókból álló terméscsoportja 30-40 nap alatt fejlődik ki és érik be, a szederrel ellentétben leválik a vackáról. Ízletes gyümölcs, konzervipari alapanyag. Magas vízigényű, öntözést igényel. A gyengén savas, tápanyagban gazdag talajt kedveli. Sarjadzással szaporodik.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?