Létrehozva: 2021.07.02.

BBQ csirkeszárnyak: Nagyon finom és olcsó ez a villámgyors vacsora

Nyáron végképp nincs kedve az embernek hosszasan aszalódni a konyhában, ilyenkor érdemes bevetni a BBQ csirkeszárnyakat. Gyorsan elkészül és nagyon finom!

Meccsnézős, sörözős estékhez el sem tudunk képzelni ízletesebb és hangulatban passzolóbb fogást. A BBQ csirkeszárny „eteti magát”, olyan finom, szinte nem is lehet abbahagyni. Lássuk tehát az egyszerű receptet!

BBQ csirkeszárny

BBQ csirkeszárnyak: ezt imádják a férfiak! (Fotó: Ripost / Markovics Gábor)
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
1 dl olaj
2 dl BBQ-szósz
1 cs angol zeller
Így készül:
1. Mossuk meg a csirkeszárnyakat. Mivel csak a szárnytő vastagabb részét használjuk, a többi részt az íznél vágjuk le, de nem muszáj – van, aki kimondottan szereti ezeket a csontos részeket. A leeső darabokat se dobjuk ki, ezek nagyon jól bevethetők pl. alaplé főzésekor.
2. A szárnytöveket sorakoztassuk tepsibe, sózzuk, borsozzuk, és kenjük meg BBQ szósszal, majd locsoljunk rá kevés olajat.
3. A szárnyakat fólia alatt kezdjük sütni, 50 perc után vegyük le a takarást, kenjük át újra a szósszal, majd süssük pirosra.

A BBQ csirkeszárnyak: telitalálatos gyors vacsora (Fotó: Ripost/ Markovics Gábor)

Zellerszárral, joghurtos mártogatóval kínáljuk, de friss kenyérrel is nagyon finom!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek