RETRO RÁDIÓ

BBQ csirkeszárnyak: Nagyon finom és olcsó ez a villámgyors vacsora

BBQ csirkeszárnyak: Nagyon finom és olcsó ez a villámgyors vacsora
Létrehozva2021. 07. 02. 11:00

Nyáron végképp nincs kedve az embernek hosszasan aszalódni a konyhában, ilyenkor érdemes bevetni a BBQ csirkeszárnyakat. Gyorsan elkészül és nagyon finom!

Meccsnézős, sörözős estékhez el sem tudunk képzelni ízletesebb és hangulatban passzolóbb fogást. A BBQ csirkeszárny „eteti magát”, olyan finom, szinte nem is lehet abbahagyni. Lássuk tehát az egyszerű receptet!

BBQ csirkeszárny

BBQ csirkeszárnyak: ezt imádják a férfiak! (Fotó: Ripost / Markovics Gábor)
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
1 dl olaj
2 dl BBQ-szósz
1 cs angol zeller
Így készül:
1. Mossuk meg a csirkeszárnyakat. Mivel csak a szárnytő vastagabb részét használjuk, a többi részt az íznél vágjuk le, de nem muszáj – van, aki kimondottan szereti ezeket a csontos részeket. A leeső darabokat se dobjuk ki, ezek nagyon jól bevethetők pl. alaplé főzésekor.
2. A szárnytöveket sorakoztassuk tepsibe, sózzuk, borsozzuk, és kenjük meg BBQ szósszal, majd locsoljunk rá kevés olajat.
3. A szárnyakat fólia alatt kezdjük sütni, 50 perc után vegyük le a takarást, kenjük át újra a szósszal, majd süssük pirosra.

A BBQ csirkeszárnyak: telitalálatos gyors vacsora (Fotó: Ripost/ Markovics Gábor)

Zellerszárral, joghurtos mártogatóval kínáljuk, de friss kenyérrel is nagyon finom!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.