Létrehozva: 2021.06.15.

3 isteni nyári leves, amit a forróságban is imádni fogsz

Imádod a leveseket? Három nyári szuper receptet mutatunk. A hőségben ezek lesznek a kedvenceid.

Szerző Sors Edina

Idén várhatóan nagyon meleg lesz, nagyon jól fog esni néhány hűsítő nyári leves. Mutatunk három receptet, készítsd el őket, nem fogod megbánni!

1. Joghurtos céklaleves

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 4 db új cékla
  • 1 kígyóuborka
  • 3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dl joghurt
  • 1/2 citrom leve
  • csipetnyi cukor
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • Így készítsd el

  • Hámozd meg a céklát, reszeld le és késes aprítóval aprítsd össze. 3/4 részét tedd bele egy lábasba, öntsd fel 1,5 liter vízzel, sózd, borsozd, add hozzá a cukrot, és főzd 10 percig.
  • Dobd hozzá a maradék céklát és további 2 percen keresztül főzd, majd vedd le a tűzről.
  • Közben reszeld le a meghámozott uborkát és vágd finomra az újhagymát és a kaprot. A joghurttal elkevert uborkát az újhagymával és a kaporral a már nem forró alaplébe belekeverheted, és citromlével ízesítheted.
  • Hűtsd le alaposan a levest, finomra vágott petrezselyemmel, egy kis joghurttal a tetején díszítheted.
  • Jó étvágyat!

    2. Nyári gazpacho

    Fotó: Shutterstock

    Hozzávalók:

  • 40 dkg paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db uborka
  • 1 db hagyma
  • 3 g fokhagyma
  • 2 ek borecet
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 szikk zsemle
  • 3 dkg vaj
  • Így készítsd el

  • Alapos öblítés után tisztítsd meg a zöldségeket. A paradicsomot forrázd le és hámozd meg. A zöldpaprikát csumázd ki, az uborkát és a hagymát vágd apró kockákra.
  • A felaprított zöldségekből tegyél félre, a többi turmixold össze a hazzáadott fokhagymával, borecettel, olívaolajjal. Ízlés szerint sózd, öntsd fel 7-8 dl hideg vízzel, jól keverd össze. Fedd le és 3 órára tedd a hűtőbe.
  • Tálaláskor a zsemlét aprítsd fel, és pirítsd meg vajban. A levest a félterett zöldségekkel és zsemlekockával tálald.
  • Jó étvágyat!

    3. Meggyleves

    Fotó: Shutterstock

    Hozzávalók:

  • 60 dkg magozott meggy
  • 5 dkg cukor
  • 1,2 l víz
  • 150 g tejföl
  • 3 ek. liszt
  • Így készítsd el

  • A meggyet tedd egy fazékba, szórd meg cukorral, és keverd össze. 5 percig kis lángon főzd, időnként keverd meg, nehogy odakapjon.
  • Öntsd fel vízzel, és főzd tovább 10 percig. Add hozzá a lisztet a tejfölhöz, keverd össze, majd adj hozzá egy kanállal a levesből, azzal is keverd meg.
  • Csurgasd vissza a levesbe, kevergesd meg, majd lefedve még 10 percig főzd.
  • Hűtsd le a kész meggylevest és hidegen tálald.
  • Jó étágyat!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek