Imádod a leveseket? Három nyári szuper receptet mutatunk. A hőségben ezek lesznek a kedvenceid.
Idén várhatóan nagyon meleg lesz, nagyon jól fog esni néhány hűsítő nyári leves. Mutatunk három receptet, készítsd el őket, nem fogod megbánni!
1. Joghurtos céklaleves
Fotó: Shutterstock
Hozzávalók:
4 db új cékla
1 kígyóuborka
3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dl joghurt
1/2 citrom leve
csipetnyi cukor
1 csokor kapor
1 csokor petrezselyem
só
bors
Így készítsd el
Hámozd meg a céklát, reszeld le és késes aprítóval aprítsd össze. 3/4 részét tedd bele egy lábasba, öntsd fel 1,5 liter vízzel, sózd, borsozd, add hozzá a cukrot, és főzd 10 percig.
Dobd hozzá a maradék céklát és további 2 percen keresztül főzd, majd vedd le a tűzről.
Közben reszeld le a meghámozott uborkát és vágd finomra az újhagymát és a kaprot. A joghurttal elkevert uborkát az újhagymával és a kaporral a már nem forró alaplébe belekeverheted, és citromlével ízesítheted.
Hűtsd le alaposan a levest, finomra vágott petrezselyemmel, egy kis joghurttal a tetején díszítheted.
Jó étvágyat!
2. Nyári gazpacho
Fotó: Shutterstock
Hozzávalók:
40 dkg paradicsom
1 db zöldpaprika
1 db uborka
1 db hagyma
3 g fokhagyma
2 ek borecet
2 ek olívaolaj
1 szikk zsemle
3 dkg vaj
Így készítsd el
Alapos öblítés után tisztítsd meg a zöldségeket. A paradicsomot forrázd le és hámozd meg. A zöldpaprikát csumázd ki, az uborkát és a hagymát vágd apró kockákra.
A felaprított zöldségekből tegyél félre, a többi turmixold össze a hazzáadott fokhagymával, borecettel, olívaolajjal. Ízlés szerint sózd, öntsd fel 7-8 dl hideg vízzel, jól keverd össze. Fedd le és 3 órára tedd a hűtőbe.
Tálaláskor a zsemlét aprítsd fel, és pirítsd meg vajban. A levest a félterett zöldségekkel és zsemlekockával tálald.
Jó étvágyat!
3. Meggyleves
Fotó: Shutterstock
Hozzávalók:
60 dkg magozott meggy
5 dkg cukor
1,2 l víz
150 g tejföl
3 ek. liszt
Így készítsd el
A meggyet tedd egy fazékba, szórd meg cukorral, és keverd össze. 5 percig kis lángon főzd, időnként keverd meg, nehogy odakapjon.
Öntsd fel vízzel, és főzd tovább 10 percig. Add hozzá a lisztet a tejfölhöz, keverd össze, majd adj hozzá egy kanállal a levesből, azzal is keverd meg.
Csurgasd vissza a levesbe, kevergesd meg, majd lefedve még 10 percig főzd.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.