RETRO RÁDIÓ

Így készül az olaszok zseniális nyári levese

minestrone
Létrehozva2021. 06. 30. 18:40

Friss és vitamindús, diétázók bátran választhatják.

Ebben a klasszikus, könnyű nyári leves az olasz konyha legjobbja, és ahány ház, annyi változata van. Ebben a zöldséges levesben az a fantasztikus, hogy szabadon engedheted a fantáziádat, és bármilyen zöldséget felhasználhatsz hozzá, amit csak találsz otthon a hűtőben. A minestrone kifejezetten könnyű leves, diétázni is nagyon jól lehet vele, ha elhagyod belőle a szalonnát. A teljesen kezdők is el tudják készíteni, nyáron érdemes az idényzöldségek közül raknod bele, hogy magas tápértékű, friss és vitamindús ételt főzhessél belőle.

Klasszikus minestrone leves

Fotó: shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db zellerszár
  • 1 db paradicsomkonzerv
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • további idényzöldségek ízlés szerint: borsó, brokkoli, káposzta, cukkini, édeskömény, bab, padlizsán, krumpli, gomba, csicseriborsó stb..
  • 4 db füstölt bacon szelet
  • 2 db babérlevél
  • só, bors
  • 2-3 marék tészta ízlés szerint
  • másfél-két liter víz
  • Így készítsd el:

    A minestrone leves alapját minden esetben az olívaolajon vagy megdinsztelt répa, hagyma és zellerszár adja, melyeket előzőleg meg kell pucolni és felaprítani, mielőtt a lábasba teszed. Ezután szeleteld fel a füstölt bacon szalonnát csíkokra, és olívaolajon közepes lángon pirítsd meg. Utána belerakhatod a felaprított fokhagymát és vöröshagymát, hogy szépen dinsztelődjön. Hozzáadhatod a kockára vágott répát, majd a felaprított zellerszárat. Ha ezzel megvagy, bármilyen tetszés szerinti zöldséget hozzáadhatsz még a hűtődből, kamrádból. Amint a zöldség szépen karamellizálódott, hozzáadhatod a paradicsomkonzervet, sózd és borsozd a levest ízlés szerint, majd töltsd fel másfél – két liter vízzel. Fedő alatt alacsony lángon főzd puhára a zöldségeket. Az eredeti olasz minestrone levesbe bele szokták főzni a tésztát is, így azt is bele teheted a levesbe, és amint megfőtt a tészta, kb. 7-10 percet vesz igénybe, már tálalhatod is a levest. Friss bazsalikommal, reszelt parmezánnal vagy cheddar sajttal még jobban megbolondíthatod a finom és könnyű minestronét.

    Jó étvágyat kívánunk hozzá!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.