tóth gabi
Friss és vitamindús, diétázók bátran választhatják.
Ebben a klasszikus, könnyű nyári leves az olasz konyha legjobbja, és ahány ház, annyi változata van. Ebben a zöldséges levesben az a fantasztikus, hogy szabadon engedheted a fantáziádat, és bármilyen zöldséget felhasználhatsz hozzá, amit csak találsz otthon a hűtőben. A minestrone kifejezetten könnyű leves, diétázni is nagyon jól lehet vele, ha elhagyod belőle a szalonnát. A teljesen kezdők is el tudják készíteni, nyáron érdemes az idényzöldségek közül raknod bele, hogy magas tápértékű, friss és vitamindús ételt főzhessél belőle.
Hozzávalók:
A minestrone leves alapját minden esetben az olívaolajon vagy megdinsztelt répa, hagyma és zellerszár adja, melyeket előzőleg meg kell pucolni és felaprítani, mielőtt a lábasba teszed. Ezután szeleteld fel a füstölt bacon szalonnát csíkokra, és olívaolajon közepes lángon pirítsd meg. Utána belerakhatod a felaprított fokhagymát és vöröshagymát, hogy szépen dinsztelődjön. Hozzáadhatod a kockára vágott répát, majd a felaprított zellerszárat. Ha ezzel megvagy, bármilyen tetszés szerinti zöldséget hozzáadhatsz még a hűtődből, kamrádból. Amint a zöldség szépen karamellizálódott, hozzáadhatod a paradicsomkonzervet, sózd és borsozd a levest ízlés szerint, majd töltsd fel másfél – két liter vízzel. Fedő alatt alacsony lángon főzd puhára a zöldségeket. Az eredeti olasz minestrone levesbe bele szokták főzni a tésztát is, így azt is bele teheted a levesbe, és amint megfőtt a tészta, kb. 7-10 percet vesz igénybe, már tálalhatod is a levest. Friss bazsalikommal, reszelt parmezánnal vagy cheddar sajttal még jobban megbolondíthatod a finom és könnyű minestronét.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!