Létrehozva: 2021.06.30.

Így készül az olaszok zseniális nyári levese

Friss és vitamindús, diétázók bátran választhatják.

Ebben a klasszikus, könnyű nyári leves az olasz konyha legjobbja, és ahány ház, annyi változata van. Ebben a zöldséges levesben az a fantasztikus, hogy szabadon engedheted a fantáziádat, és bármilyen zöldséget felhasználhatsz hozzá, amit csak találsz otthon a hűtőben. A minestrone kifejezetten könnyű leves, diétázni is nagyon jól lehet vele, ha elhagyod belőle a szalonnát. A teljesen kezdők is el tudják készíteni, nyáron érdemes az idényzöldségek közül raknod bele, hogy magas tápértékű, friss és vitamindús ételt főzhessél belőle.

Klasszikus minestrone leves

Fotó: shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db zellerszár
  • 1 db paradicsomkonzerv
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • további idényzöldségek ízlés szerint: borsó, brokkoli, káposzta, cukkini, édeskömény, bab, padlizsán, krumpli, gomba, csicseriborsó stb..
  • 4 db füstölt bacon szelet
  • 2 db babérlevél
  • só, bors
  • 2-3 marék tészta ízlés szerint
  • másfél-két liter víz
  • Így készítsd el:

    A minestrone leves alapját minden esetben az olívaolajon vagy megdinsztelt répa, hagyma és zellerszár adja, melyeket előzőleg meg kell pucolni és felaprítani, mielőtt a lábasba teszed. Ezután szeleteld fel a füstölt bacon szalonnát csíkokra, és olívaolajon közepes lángon pirítsd meg. Utána belerakhatod a felaprított fokhagymát és vöröshagymát, hogy szépen dinsztelődjön. Hozzáadhatod a kockára vágott répát, majd a felaprított zellerszárat. Ha ezzel megvagy, bármilyen tetszés szerinti zöldséget hozzáadhatsz még a hűtődből, kamrádból. Amint a zöldség szépen karamellizálódott, hozzáadhatod a paradicsomkonzervet, sózd és borsozd a levest ízlés szerint, majd töltsd fel másfél – két liter vízzel. Fedő alatt alacsony lángon főzd puhára a zöldségeket. Az eredeti olasz minestrone levesbe bele szokták főzni a tésztát is, így azt is bele teheted a levesbe, és amint megfőtt a tészta, kb. 7-10 percet vesz igénybe, már tálalhatod is a levest. Friss bazsalikommal, reszelt parmezánnal vagy cheddar sajttal még jobban megbolondíthatod a finom és könnyű minestronét.

    Jó étvágyat kívánunk hozzá!

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Kiderült, ekkor lép be Franciaország a háborúba

    origo.hu

    Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

    borsonline.hu

    4 csillagjegy, akinek nagy felismeréseket hoz az élet még a napfogyatkozás előtt

    hirtv.hu

    A Frizbi interjú után Magyar Péter bejegyzést tett közzé + videó

    ripost.hu

    Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

    magyarnemzet.hu

    Moszkvai terror: csattanós üzenetet küldött az orosz külügyi szóvivő

    origo.hu

    Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

    mindmegette.hu

    A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

    ripost.hu

    Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

    FAZÉK

    Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

    FAZÉK

    9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

    FAZÉK

    Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó