Létrehozva: 2021.05.25.

Soha többet nem folyik szét, ha így panírozod a sajtot!

Mutatjuk a tökéletes rántott sajt titkát

A rántott sajt kicsik és nagyok kedvence, de az otthoni elkészítése sokszor macerás, mert nagyon kényes az elkészítése. Sütés közben könnyen szétfolyik, ezért a háziasszonyok nem szeretnek pepecselni vele. Ám a hibátlan panírozott sajt elkészítésének is megvannak a trükkjei, csak ismerni kell őket!

Fotó: shutterstock

Mutatjuk, hogyan tudsz te is tökéletes rántott sajtot készíteni!

  • Vastagság

    A sajtszeleteket maximum 1 cm vastagságra szeleteljük fel. Így nem kell túl sokáig az olajban lennie ahhoz, hogy átsüljön. Panírozás előtt érdemes kicsit megsózni a sajtot, hogy megizzadjon, így jobban rátapad majd a bunda.

  • Panírozás

    Ha biztosra szeretnél menni, érdemes a dupla panírt választanod, vagyis: liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa. A végén nyomkodd bele alaposan a zsemlemorzsába, és hagyd benne egy kis ideig, hogy jól megszívja magát. Ha nem szereted a dupla panírt, maradhatsz a simánál is, de legyél alapos, és a végén ugyanúgy hagyd benne pár percig a zsemlemorzsában a sajtot.

  • Hűtés-fagyasztás

    Ez a legfontosabb lépés! A sajtnak hidegnek kell lennie, mikor elkezded sütni, ezért panírozás után rakd be a hűtőbe vagy a fagyasztóba egy kis időre, hogy a sajt jól lehűljön. Csak a sütés előtti pillanatokban vedd elő, legjobb, ha félig fagyott állapotban van már a sajt.

  • Ne használj villát

    A panírozott sajtba nem szabad villával beleszúrni, se az olajba tétel előtt, se sütés közben, se kivételkor, mert ha megsérül a panír, akkor az összes sajt kifolyik. Erre a célra lapátot vagy csipeszt használj, amivel nem sérted meg a sajt bundáját.

  • Sütés

    A húsokkal ellentétben a sajtot nagyon forró olajban kell kisütni! Így biztosíthatod azt, hogy a lehető leghamarabb készre süljön a sajt, ami ebben az esetben kb. 30 vagy akár 20 másodperc alatt megtörténik. Figyelj arra, hogy egyszerre ne kerüljön sok sajt a serpenyőbe, mert ha összeérnek, sérülhet a bundájuk, és akkor szétfolyik a sajt. Sütés közben se emelgesd őket, csak átforgatáskor, mert ha hideget ér, akkor elkezd felfújódni és szétrepedni rajta a bunda, márpedig ezt jó lenne elkerülni.

    Sok sikert kívánunk hozzá!

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Drámai közelségbe került a III. világháború, és onnan egy lépés az atomháború

    origo.hu

    Lázár János szerint Szentkirályi Alexandra képes rendet tenni Budapesten

    borsonline.hu

    Nagyszüleink még használták, de te felismered a következő tárgyakat?

    vg.hu

    Olajat talált a Mol Magyarországon

    mindmegette.hu

    Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

    magyarnemzet.hu

    Marco Rossi elárulta, miért hagyná el a magyar válogatottat

    origo.hu

    Családja legnagyobb félelméről beszélt Tóth Gabi

    mindmegette.hu

    Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

    ripost.hu

    Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

    ripost.hu

    Ezt nem látták jönni: ledöbbentek Majka legújabb dalán a rajongói

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

    travelo.hu

    A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

    FAZÉK

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

    FAZÉK

    Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál