RETRO RÁDIÓ

Soha többet nem folyik szét, ha így panírozod a sajtot!

rántott sajt
Létrehozva2021. 05. 25. 12:40

Mutatjuk a tökéletes rántott sajt titkát

A rántott sajt kicsik és nagyok kedvence, de az otthoni elkészítése sokszor macerás, mert nagyon kényes az elkészítése. Sütés közben könnyen szétfolyik, ezért a háziasszonyok nem szeretnek pepecselni vele. Ám a hibátlan panírozott sajt elkészítésének is megvannak a trükkjei, csak ismerni kell őket!

Fotó: shutterstock

Mutatjuk, hogyan tudsz te is tökéletes rántott sajtot készíteni!

  • Vastagság

    A sajtszeleteket maximum 1 cm vastagságra szeleteljük fel. Így nem kell túl sokáig az olajban lennie ahhoz, hogy átsüljön. Panírozás előtt érdemes kicsit megsózni a sajtot, hogy megizzadjon, így jobban rátapad majd a bunda.

  • Panírozás

    Ha biztosra szeretnél menni, érdemes a dupla panírt választanod, vagyis: liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa. A végén nyomkodd bele alaposan a zsemlemorzsába, és hagyd benne egy kis ideig, hogy jól megszívja magát. Ha nem szereted a dupla panírt, maradhatsz a simánál is, de legyél alapos, és a végén ugyanúgy hagyd benne pár percig a zsemlemorzsában a sajtot.

  • Hűtés-fagyasztás

    Ez a legfontosabb lépés! A sajtnak hidegnek kell lennie, mikor elkezded sütni, ezért panírozás után rakd be a hűtőbe vagy a fagyasztóba egy kis időre, hogy a sajt jól lehűljön. Csak a sütés előtti pillanatokban vedd elő, legjobb, ha félig fagyott állapotban van már a sajt.

  • Ne használj villát

    A panírozott sajtba nem szabad villával beleszúrni, se az olajba tétel előtt, se sütés közben, se kivételkor, mert ha megsérül a panír, akkor az összes sajt kifolyik. Erre a célra lapátot vagy csipeszt használj, amivel nem sérted meg a sajt bundáját.

  • Sütés

    A húsokkal ellentétben a sajtot nagyon forró olajban kell kisütni! Így biztosíthatod azt, hogy a lehető leghamarabb készre süljön a sajt, ami ebben az esetben kb. 30 vagy akár 20 másodperc alatt megtörténik. Figyelj arra, hogy egyszerre ne kerüljön sok sajt a serpenyőbe, mert ha összeérnek, sérülhet a bundájuk, és akkor szétfolyik a sajt. Sütés közben se emelgesd őket, csak átforgatáskor, mert ha hideget ér, akkor elkezd felfújódni és szétrepedni rajta a bunda, márpedig ezt jó lenne elkerülni.

    Sok sikert kívánunk hozzá!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.