kulcsár edina
Ugye te nem követed el ugyanezt a hibát?
A rántotta egy végtelen egyszerű reggeli, és talán ez az első főtt étel, amit gyerekként mindenki megtanul elkészíteni. Felversz pár tojást és serpenyőben egy kevés zsiradékon vagy olajon kisütöd. Ám az, hogy nagyon egyszerű, nem jelenti azt, hogy nem lehet elrontani. A rántotta sütésének is vannak jól bevált trükkjei, amit érdemes megfogadni. És bár mi magyarok előszeretettel dúsítjuk szalonnával, kolbásszal, paprikával, zöldségekkel a tojásrántottát, a legnagyobb baj az, hogy sokszor tejet adunk hozzá, hogy egy kicsit lágyabb és krémesebb legyen az étel.
A Mirrornak nyilatkozó séf szerint nem is tehetünk annál rosszabbat, hogy tejet adunk hozzá, ugyanis a tejben nagyon kevés zsiradék található, így értelmetlenül felvizezzük a tojást. Ennek a rosszul berögződött szokásnak ideje búcsút inteni. Felejtsük el ezentúl a tejet, és használjunk vajat helyette, ami tökéletes megoldás erre a célra, hiszen elegendő a zsírossága ahhoz, hogy krémesebb, lágyabb legyen az étel. Nagyon nem lövünk mellé egy kis tejszínnel sem, már az is sokkal finomabbá teszi a tojásrántottát, mint a tej önmagában.
Ha szeretnéd megnézni, hogyan süti egy profi séf a tojásrántottát, nézd meg Jamie Oliver videóját. Látni fogod, miként lehet tökélyre fejleszteni ennek az egyszerű és ízletes ételnek az elkészítését: