Létrehozva: 2021.04.07.

Itt az újabb elmélet a tojásrántottáról, eddig mindenki tévedett

Ugye te nem követed el ugyanezt a hibát?

A rántotta egy végtelen egyszerű reggeli, és talán ez az első főtt étel, amit gyerekként mindenki megtanul elkészíteni. Felversz pár tojást és serpenyőben egy kevés zsiradékon vagy olajon kisütöd. Ám az, hogy nagyon egyszerű, nem jelenti azt, hogy nem lehet elrontani. A rántotta sütésének is vannak jól bevált trükkjei, amit érdemes megfogadni. És bár mi magyarok előszeretettel dúsítjuk szalonnával, kolbásszal, paprikával, zöldségekkel a tojásrántottát, a legnagyobb baj az, hogy sokszor tejet adunk hozzá, hogy egy kicsit lágyabb és krémesebb legyen az étel.

Lássuk, miért nem szabad tejet adni a tojásrántottához?

A Mirrornak nyilatkozó séf szerint nem is tehetünk annál rosszabbat, hogy tejet adunk hozzá, ugyanis a tejben nagyon kevés zsiradék található, így értelmetlenül felvizezzük a tojást. Ennek a rosszul berögződött szokásnak ideje búcsút inteni. Felejtsük el ezentúl a tejet, és használjunk vajat helyette, ami tökéletes megoldás erre a célra, hiszen elegendő a zsírossága ahhoz, hogy krémesebb, lágyabb legyen az étel. Nagyon nem lövünk mellé egy kis tejszínnel sem, már az is sokkal finomabbá teszi a tojásrántottát, mint a tej önmagában.

Mire kell még figyelni a tökéletes rántotta elkészítésénél?

  • a tojásokat alaposan fel kell verni és frissen, lehetőleg azonnal ráönteni a felhevült zsiradékra a serpenyőbe
  • a só nem tesz jót, mert kicsapódik a nedvesség a tojásból, ezért csak a habosítás után lehet hozzáadni a sót és a borsot a keverékhez
  • a hőmérséklet kulcsfontosságú, ha szaftos állagot szeretnél, közepesnél kicsit alacsonyabb hőfokon süsd készre a rántottát
  • érdemes kívülről befelé kavargatni a rántottát, mert a tojás a széleken hamarabb megszilárdul
  • sajnos nagyon hamar kihűl az étel, és ez sokat elvesz az élvezeti értékéből, ezért tálalás előtt melegítsd meg mikróban a tányért, hogy tovább frissen és melegen tudja tartani a rántottádat
  •  

    Ha szeretnéd megnézni, hogyan süti egy profi séf a tojásrántottát, nézd meg Jamie Oliver videóját. Látni fogod, miként lehet tökélyre fejleszteni ennek az egyszerű és ízletes ételnek az elkészítését:

     

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Magyar Péter baklövésén röhög az internet

    borsonline.hu

    Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

    vg.hu

    Benzinárstop: az olcsó üzemanyag jöhet, az üres töltőállomás nem

    metropol.hu

    Bodrogi Gyula párja: "Ez a mai napig szerelem!"

    vg.hu

    Talgo-ügy: csak nem talál jobb vevőt a spanyol kormány, nyerhetnek a magyarok

    origo.hu

    Szabó Zsófi kapta Ördög Nóra sikerműsorát

    origo.hu

    Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

    ripost.hu

    Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

    ripost.hu

    Meg ne próbáld! Ha ezt a számod hívod, milliókkal fognak átverni

    ripost.hu

    Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk