tóth gabi
Ismered a villámgyors zabkása titkát? Este két perc alatt összekevered a hozzávalóit, beteszed a hűtőbe, és reggelre kész az ínycsiklandozó reggeli. Mutatunk egy elképesztően csokis változatot!
Ez a fantasztikusan csokis zabkása főzést sem igényel. Este egyszerűen csak összekevered a hozzávalóit, beteszed a pohárba, másnap reggel pedig kiveszed, és megeszed. Az ihletet a csokis-meggyes feketeerdő-torta adta, így reggelire a cukrászda legfinomabb ízével kényeztetheted magad, anélkül, hogy elhíznál tőle. Ez a csodás zabkása a legzordabb reggelen is felvidít, és kedvet csinál az előtted álló naphoz. Ráadásul energiát is ad hozzá.
A zabpehely ugyanis bizonyítottan az egyik legegészségesebb reggeli: rosttartalma akár délig is eltelít, a benne levő szénhidrátok pedig lassan szívódnak fel, így folyamatosan lát el energiával a délelőtt folyamán. Vagyis a tízórai nyugodtan kimaradhat, megspórolva ezzel a kalóriatartalmát. A csokis finomságban cukor sincs, legfeljebb akkor kerül bele egy kicsi, ha a tetejére reszelsz egy kis étcsokit – amivel viszont egészséges antioxidánsokat viszel be a szervezetedbe. A meggy pedig a különleges ízhatásról, az immunrendszert védő vitaminokról, és egy plusz adag antioxidánsról gondoskodik már korán reggel. Ha úgy jobban szereted, meggy helyett epret vagy málnát, de akár más gyümölcsöt, például banánt is használhatsz.
Hozzávalók:
Így készítsd el: