Újabb hangfelvétel: "Magyar Péter egy nárcisztikus p*cs"

INSIDER
Létrehozva: 2021.03.21.

Ki ne dobd a maradék kovászt, mutatjuk, mit süss belőle

Isteni finom, szuper gyors sajtos, esti nasi. Tuti van otthon minden hozzávaló! Ezt próbáld ki, imádni fogja az egész család.

Szerző Sors Edina

Mennyei villámrecept, és kész is az esti nasi! A tegnapi kenyérsütésből megmaradt kovászt használd fel egy isteni, gyorsan elkészíthető sajtos ropogós chipsz elkészítéséhez.

Sajtos-magvas ropogós chips

Sajtos chips

Hozzávalók:

  • 250 g maradél kovász
  • 250 g reszelt sajtsajt
  • olívaolaj
  • szezámmag
  • Így készítsd el:

  • A kovászt öntsd bele egy tálba, adj hozzá egy kevéske sót, illetve olívaolajat. Keverd össze.
  • Szórd bele a sajtot. Bármilyen fajtát használhatsz. Add hozzá a szezámmagot, de ízlés szerint más fajta magot is szórhatsz bele.
  • Tepsibe simíts sütőpapírt, majd a kész masszádat rakd bele, és simítsd vékonyra. Segít, ha bevizezed a kezed és azzal szétoszlatod, hogy jó vékony legyen a tészta.
  • Előmelegített sütőben 160 C fokon 35-40 perc alatt süsd meg! Amint elkészült a sajtos chipszed, hagyd kihűlni. Vedd le a papírról, és egy tálba tört össze.
  • Jó étvágyat!

    Tudtad?

    A sajt története

    Egy legenda szerint a sajtot egy arab nomád fedezte fel. A történet szerint tejjel töltött meg egy nyeregtáskát, hogy azt fogyassza az úton, ameddig keresztüllovagol a svatagon. Több óra után lovaglás után megállt, hogy szomját oltsa, de látta, hogy a tej sápadt vizes folyadékká vált, amelyben szilárd fehér darabokban vált ki a sajt. A nyeregtáska egy fiatal állat gyomrából készült, ez egy megalvasztó enzimet tartalmazott, amit renninként (alvasztóenzim) ismerünk. A tejet valójában a rennin, a forró nap és a ló vágtató mozgásának keveréke aludttejjé és savóvá választotta szét.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek