Létrehozva: 2021.03.25.

Őrület, mit tettek a ravasz franciák a rántottába, zseniális ez a reggeli

A francia konyha a legegyszerűbb ételből is képes rafináltan elegáns fogást alkotni. Ez a rántotta nagyon jó példa erre, pedig elkészíteni egy kicsivel sem bonyolultabb a hagyományosnál.

Szerző Horváth Gabi

A rántotta az egyik legjobb reggeli: a tojás tele van hasznos tápanyagokkal, vitaminokkal és nyomelemekkel, fehérje- és zsírtartalma pedig hosszú időre teltségérzettel ajándékoz meg. A kutatók folyamatosan vitáznak azon, hogy vajon a tojás rendszeres fogyasztása valóban képes-e emelni a koleszterinszintet – egyelőre az a nézőpont áll nyerésre, amely szerint a tojás értékes táplálék: az egészségre gyakorolt jó hatása ellensúlyozza rendszeres fogyasztásának esetleges veszélyeit.

Ráadásul a tojásreggelit elkészíteni sem bonyolult, akármelyik változatát is választod, pár perc alatt kész. A legtöbb ember kedvence reggelire a rántotta, ami még a tojásételek közül is kiemelkedik a könnyű elkészítésével. De a nem véletlenül világhírű francia szakácsok még ezen az egyszerű ételen is képesek csavarni egyet: az ő változatukban minden van, ami csak felturbózhatja a rántotta ízét. A mustár és a bacon utolérhetetlenné teszi a rántottádat, a spenót pedig a vitamin és ásványianyag-tartalmát növeli. Lássuk, hogy készül a villásreggeli, amelyik után az egész család megnyalja mind a tíz ujját!

Francia szalonnás-spenótos rántotta

A franciák még ezen az egyszerű ételen is tudtak egyet csavarni, hogy még finomabb legyen!
Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók (4 személyre):

  • 8 nagyobb tojás
  • 1 evőkanál dijoni mustár (ha nincs otthon, a sima mustár is jó)
  • 1 evőkanál olaj vagy vaj
  • 2 vastagabb szelet ropogósra sütött és darabokra tördelt bacon szalonna
  • 2 csésze spenótlevél, apróra tépkedve
  • 5 dkg reszelt sajt (Gruyére vagy bármilyen más fajta)
  • Só és bors ízlés szerint
  • Így készítsd el:

    A rántotta még mindig a legkedveltebb tojásreggeli
    Fotó: Pixabay.com

  • Egy nagyobb tálban verd fel a tojásokat, és közben adj hozzá egy evőkanál vizet és ízlés szerinti sót és borsot. A sajtból és a spenótból tegyél félre egy keveset a rántotta tálaláshoz.
  • Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Öntsd bele a tojást, és folyamatos keverés mellett készíts belőle rántottát. Sütés közben add hozzá a szalonnát, a spenótot és a sajtot. Ha szereted, kockákra vágott paradicsomot is keverhetsz hozzá.
  • Sajttal és apróra tépett spenótlevelekkel megszórva tedd a tányérra. A rántotta tetejére szórhatsz vegyes, friss vagy szárított zöldfűszereket is.
  •  

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek