tóth gabi
A francia konyha a legegyszerűbb ételből is képes rafináltan elegáns fogást alkotni. Ez a rántotta nagyon jó példa erre, pedig elkészíteni egy kicsivel sem bonyolultabb a hagyományosnál.
A rántotta az egyik legjobb reggeli: a tojás tele van hasznos tápanyagokkal, vitaminokkal és nyomelemekkel, fehérje- és zsírtartalma pedig hosszú időre teltségérzettel ajándékoz meg. A kutatók folyamatosan vitáznak azon, hogy vajon a tojás rendszeres fogyasztása valóban képes-e emelni a koleszterinszintet – egyelőre az a nézőpont áll nyerésre, amely szerint a tojás értékes táplálék: az egészségre gyakorolt jó hatása ellensúlyozza rendszeres fogyasztásának esetleges veszélyeit.
Ráadásul a tojásreggelit elkészíteni sem bonyolult, akármelyik változatát is választod, pár perc alatt kész. A legtöbb ember kedvence reggelire a rántotta, ami még a tojásételek közül is kiemelkedik a könnyű elkészítésével. De a nem véletlenül világhírű francia szakácsok még ezen az egyszerű ételen is képesek csavarni egyet: az ő változatukban minden van, ami csak felturbózhatja a rántotta ízét. A mustár és a bacon utolérhetetlenné teszi a rántottádat, a spenót pedig a vitamin és ásványianyag-tartalmát növeli. Lássuk, hogy készül a villásreggeli, amelyik után az egész család megnyalja mind a tíz ujját!
Hozzávalók (4 személyre):
Így készítsd el: