Létrehozva: 2021.03.25.

Őrület, mit tettek a ravasz franciák a rántottába, zseniális ez a reggeli

A francia konyha a legegyszerűbb ételből is képes rafináltan elegáns fogást alkotni. Ez a rántotta nagyon jó példa erre, pedig elkészíteni egy kicsivel sem bonyolultabb a hagyományosnál.

Szerző Horváth Gabi

A rántotta az egyik legjobb reggeli: a tojás tele van hasznos tápanyagokkal, vitaminokkal és nyomelemekkel, fehérje- és zsírtartalma pedig hosszú időre teltségérzettel ajándékoz meg. A kutatók folyamatosan vitáznak azon, hogy vajon a tojás rendszeres fogyasztása valóban képes-e emelni a koleszterinszintet – egyelőre az a nézőpont áll nyerésre, amely szerint a tojás értékes táplálék: az egészségre gyakorolt jó hatása ellensúlyozza rendszeres fogyasztásának esetleges veszélyeit.

Ráadásul a tojásreggelit elkészíteni sem bonyolult, akármelyik változatát is választod, pár perc alatt kész. A legtöbb ember kedvence reggelire a rántotta, ami még a tojásételek közül is kiemelkedik a könnyű elkészítésével. De a nem véletlenül világhírű francia szakácsok még ezen az egyszerű ételen is képesek csavarni egyet: az ő változatukban minden van, ami csak felturbózhatja a rántotta ízét. A mustár és a bacon utolérhetetlenné teszi a rántottádat, a spenót pedig a vitamin és ásványianyag-tartalmát növeli. Lássuk, hogy készül a villásreggeli, amelyik után az egész család megnyalja mind a tíz ujját!

Francia szalonnás-spenótos rántotta

A franciák még ezen az egyszerű ételen is tudtak egyet csavarni, hogy még finomabb legyen!
Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók (4 személyre):

  • 8 nagyobb tojás
  • 1 evőkanál dijoni mustár (ha nincs otthon, a sima mustár is jó)
  • 1 evőkanál olaj vagy vaj
  • 2 vastagabb szelet ropogósra sütött és darabokra tördelt bacon szalonna
  • 2 csésze spenótlevél, apróra tépkedve
  • 5 dkg reszelt sajt (Gruyére vagy bármilyen más fajta)
  • Só és bors ízlés szerint
  • Így készítsd el:

    A rántotta még mindig a legkedveltebb tojásreggeli
    Fotó: Pixabay.com

  • Egy nagyobb tálban verd fel a tojásokat, és közben adj hozzá egy evőkanál vizet és ízlés szerinti sót és borsot. A sajtból és a spenótból tegyél félre egy keveset a rántotta tálaláshoz.
  • Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Öntsd bele a tojást, és folyamatos keverés mellett készíts belőle rántottát. Sütés közben add hozzá a szalonnát, a spenótot és a sajtot. Ha szereted, kockákra vágott paradicsomot is keverhetsz hozzá.
  • Sajttal és apróra tépett spenótlevelekkel megszórva tedd a tányérra. A rántotta tetejére szórhatsz vegyes, friss vagy szárított zöldfűszereket is.
  •  

    Szerző Horváth Gabi

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Itt van Spanyolroszág döbbenetes háborús lépése

    origo.hu

    Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

    borsonline.hu

    3 csillagjegy, akiknek május elejéig sosem látott karmikus szerencsében lesz része

    magyarnemzet.hu

    Bekeményítettek a hazai autópályákon, mert amíg szépen kérték, senkit nem érdekelt

    mindmegette.hu

    Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

    vg.hu

    Waberer's: kiderült, ki áll a milliárdos nagybevásárlás mögött

    origo.hu

    Hatalmas terhespocakkal pózol Lékai-Kiss Ramóna

    lakaskultura.hu

    Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

    she.life.hu

    A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    origo.hu

    A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk