Létrehozva: 2021.03.04.

Nem fröcsköl többet a máj, ha így sütöd meg

Az egyik legolcsóbb és leglaktatóbb gyors vacsora a sült máj. Csak ne fröcskölne a forró olajban! Szerencsére erre is van tuti trükk, mutatjuk, mire esküsznek a háziasszonyok!

A máj nagyon sokoldalúan elkészíthető: sütheted fokhagymásan, zöldfűszerekkel, hagymaágyon, rántva vagy baconbe csavarva. Egy dolog azonban minden változatban közös: a forró olajban szeret jó nagyokat durrogni, ami nem csak azért probléma, mert a konyhádat összepiszkolja, de a kifröccsenő olaj akár égési sérüléseket is okozhat. Emiatt azonban nem kell lemondani erről a laktató vacsoráról: ezzel a trükkel fröcsögés-mentesen süthetsz!

Fotó: Pixabay.com

Amilyen könnyű elkészíteni a májat, olyan trükkös is tud lenni: például kezdő háziasszonyok nem mindig tudják, hogy nem szabad megsózni, mert kemény kérget kap sülés közben; ugyanis a só kiszívja belőle a nedvességet. Ez elsősorban a sertésmájra igaz, a csirkemájat finoman meg lehet sózni. A fröcsögés ellen sem minden módszer működik: van, aki egy kevés vizet önt a serpenyőbe, és lefedve süti meg. Ezzel nem csupán az a probléma, hogy így már nem sült, hanem párolt máj lesz a végeredmény, hanem az is, hogy a máj még jobban fröcskölni fog, ha leveszed a fedőt. Mások szerint a legegyszerűbb a sütőben kisütni, de így fennáll a veszélye, hogy kiszárad, kemény lesz a felülete, és valljuk be: az igazán omlós és finom máj serpenyőben, olajban készül.

Fotó: Pixabay.com

A legbiztosabb módszer, ha néhány órára tejbe áztatod sütés előtt a májat; így nem csupán zamatosabb ízt kapsz, de omlósabb és puhább lesz kisütve. Alaposan töröld szárazra, majd böködd meg villával – és kezdheted is sütni. Arra figyelj, hogy az olaj ne legyen túlságosan forró; és annyira tedd tele a májjal a serpenyőt, amennyire csak tudod, hogy ne legyen benne szabad hely. A májat csak a sütési idő felénél fordítsd meg, addigra már lesz annyira kemény a külseje, hogy ne essen szét.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ön tudja, hogy ki festette ezeket a híres festményeket?

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

mandiner.hu

Politikai kalandtúra megdöbbentő találkozással a végén

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

mandiner.hu

Cseh Katalin alaposan belezavarodott: a gyanús családi cégről nem, „budapesti városokról” azonban beszél (VIDEÓ)

origo.hu

Dadog, makog, összevissza beszél a zavarba jött Cseh "Katka" - videó

mindmegette.hu

6 gyorsan összedobható sütemény, ha nem szeretnél a majálison feleslegesen pénzt költeni

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

FAZÉK

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

FAZÉK

Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet