Létrehozva: 2021.03.14.

Megújult a madártej, egyszerűen nem lehet abbahagyni!

Muszáj neked is megkóstolnod ezt a változatot.

Igazi békebeli desszert, amely a napsütést hozza el az otthonodba. Bármikor fogyaszthatod és még a legrégebbi szakácskönyvek alapján sem kell hozzá más, mint tej, cukor és tojás. Vaníliarúddal a legfinomabb, de ha nincs kéznél, helyettesítheted vanillincukorral is. Lehetőleg kerüld a lisztes változatokat, mert csak nehezítenek rajta, ráadásul elveszik a madártej lényegét, a habkönnyű állagot.

Fotó: shutterstock

Mutatunk egy igazán finom, tavaszi hangulatú madártej receptet, amely után biztosan megnyalod mind a tíz ujjadat!

Madártej eperpürével, pirított mandulával

Hozzávalók:

  • 1 liter tej

  • 7 db tojás

  • 7 evőkanál cukor

  • 1 darab vaníliarúd

  • 40 dkg eper vagy málna (fagyasztott is lehet))

  • 2 evőkanál porcukor

  • 1 csomag szeletelt mandula

    Így készítsd el:

    A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd habbá villával vagy botmixerrel, félúton adagolj hozzá 2 evőkanál cukrot. Miután a hab fényes és kemény lett, forralj fel kb. 7 deci tejet a vaníliarúddal együtt, utána mérsékeld a hőt. A vaníliát vedd ki, hosszában vágd fel és kapard ki belőle a magokat, majd tedd vissza a lábosba. Evőkanálnyi adagokat tegyél a habból a forró tejbe, 2-3 perc alatt kész lesz, félidőben forgasd meg. Egyszerre elég csak pár darabot kifőzni, mert nagyra nőnek a habgaluskát. Szűrőkanállal egy nagyobb tányérra rakd félre a kész „felhőket”. Közben a tojássárgáját 5 evőkanál cukorral keverd habosra, majd öntsd hozzá a maradék tejet is. Folyamatos keverés mellett lassan csurgasd a forrásban levő tejbe a tojássárgás elegyet. Mérsékelt hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett szigorúan csak forráspontig hevítsd a madártejet, majd vedd le a tűzhelyről. Miután kihűlt, a habgaluskával együtt rakd be a hűtőbe.

    Fotó: madártej

    Az epret vagy a málnát a porcukorral együtt turmixold krémes állagúra, majd szintén rakd hűtőbe.

    Tálaláskor a madártejet kanalazd kis tálkákba, majd csurgass a tetejére a finom gyümölcspüréből. A mandulát egy serpenyőben pirítsd meg, és szórj belőle a desszert tetejére. Együtt csodálatos ízharmóniát alkot a madártej, az édes gyümölcs és a pirított mandula.

    Jó étvágyat!

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten is

    origo.hu

    Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

    life.hu

    Borzalmas jövőt vetít előre az épület, amiben 20 ezer ember él együtt

    mandiner.hu

    Félelmetes fejlemények: megvannak az oroszok lengyel célpontjai

    metropol.hu

    Így változtak a Házasság első látásra szereplői

    origo.hu

    Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

    mindmegette.hu

    Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

    ripost.hu

    Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

    ripost.hu

    Mandula Ádám szabadulása után a magánéletéről vallott

    ripost.hu

    Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk