RETRO RÁDIÓ

Megújult a madártej, egyszerűen nem lehet abbahagyni!

Famous,French,Dessert,:,The,Floating,Island
Létrehozva2021. 03. 14. 13:00

Muszáj neked is megkóstolnod ezt a változatot.

Igazi békebeli desszert, amely a napsütést hozza el az otthonodba. Bármikor fogyaszthatod és még a legrégebbi szakácskönyvek alapján sem kell hozzá más, mint tej, cukor és tojás. Vaníliarúddal a legfinomabb, de ha nincs kéznél, helyettesítheted vanillincukorral is. Lehetőleg kerüld a lisztes változatokat, mert csak nehezítenek rajta, ráadásul elveszik a madártej lényegét, a habkönnyű állagot.

Fotó: shutterstock

Mutatunk egy igazán finom, tavaszi hangulatú madártej receptet, amely után biztosan megnyalod mind a tíz ujjadat!

Madártej eperpürével, pirított mandulával

Hozzávalók:

  • 1 liter tej

  • 7 db tojás

  • 7 evőkanál cukor

  • 1 darab vaníliarúd

  • 40 dkg eper vagy málna (fagyasztott is lehet))

  • 2 evőkanál porcukor

  • 1 csomag szeletelt mandula

    Így készítsd el:

    A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd habbá villával vagy botmixerrel, félúton adagolj hozzá 2 evőkanál cukrot. Miután a hab fényes és kemény lett, forralj fel kb. 7 deci tejet a vaníliarúddal együtt, utána mérsékeld a hőt. A vaníliát vedd ki, hosszában vágd fel és kapard ki belőle a magokat, majd tedd vissza a lábosba. Evőkanálnyi adagokat tegyél a habból a forró tejbe, 2-3 perc alatt kész lesz, félidőben forgasd meg. Egyszerre elég csak pár darabot kifőzni, mert nagyra nőnek a habgaluskát. Szűrőkanállal egy nagyobb tányérra rakd félre a kész „felhőket”. Közben a tojássárgáját 5 evőkanál cukorral keverd habosra, majd öntsd hozzá a maradék tejet is. Folyamatos keverés mellett lassan csurgasd a forrásban levő tejbe a tojássárgás elegyet. Mérsékelt hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett szigorúan csak forráspontig hevítsd a madártejet, majd vedd le a tűzhelyről. Miután kihűlt, a habgaluskával együtt rakd be a hűtőbe.

    Fotó: madártej

    Az epret vagy a málnát a porcukorral együtt turmixold krémes állagúra, majd szintén rakd hűtőbe.

    Tálaláskor a madártejet kanalazd kis tálkákba, majd csurgass a tetejére a finom gyümölcspüréből. A mandulát egy serpenyőben pirítsd meg, és szórj belőle a desszert tetejére. Együtt csodálatos ízharmóniát alkot a madártej, az édes gyümölcs és a pirított mandula.

    Jó étvágyat!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.