1 éve

Három gyors desszert húsvétra, amit még sütni sem kell

A tavaszi ünnep nem telhet el desszert nélkül. Íme három finomság, amit pillanatok alatt elkészíthetsz.

Szerző Sors Edina

Három desszert húsvétra, amit nagyon gyorsan elkészíthetsz, és még sütni sem kell. Ezeket a recepteket érdemes megjegyezni és minden évben elővenni. A szokásos ünnepi sütik mellett is ott a helyük az asztalon! Íme a három finomság húsvétra:

Zserbógolyó

Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 25 dkg háztartási keksz
  • 25 dkg fió
  • 20 dkg baravklekvár
  • porcukor
  • bevonó:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. olaj
  • ( darált dió )
  • Így készítsd el:

  • Keverd össze egy tálban a zserbógolyó hozzávalóit: kekszet, diót, lekvárt. Ízlés szerint ízesítsd porcukorral.
  • Amikor jól formázhatóvá összeállt a masszád, formázz belőle nagyjából 3 cm-es golyókat. Majd tedd őket a hűtőbe fél órára.
  • Olvasszd meg a csokit és az olajat vízgőz felett. Majd mártogasd bele a golyókat, hagyd megdermedni. Esetleg egy kis darát diót rakhatsz a golyók tetejére.
  • Zabkekszes őzgerinc

    Hozzávalók:

  • 40 dkg zabkeksz
  • 3 ek. kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 ek. rum (kihagyható )
  • 1,8 dl víz
  • 6 dkg étcsokoládé
  • Így készítsd el:

  • Tördeld kis darabokra a zabkeksz felét, a másik felét daráld le, vagy zúzd teljesen apróra. Tedd egy edénybe a vízet, a kakaót, porcukrot, vajat, étcsokoládét, és lassú tüzön főzd, amíg el nem olvad. Öntsd hozzá a rumot.
  • Alaposan keverd el a keksszel az olvasztott masszát. Béleld ki az őzgerinformát folpack-kal, és simítsd bele a masszát. Tedd a hűtőbe.
  • Amikor megkeményedett tegyél egy tálcát a tetejére, és hirtelen mozdulattal fordítsd át. Szeleteld fel.
  • Oreo kocka

  • 50 dkg darált keksz
  • 18 dkg vaj
  • 10 ek. cukor
  • 4 dl tej
  • 5 ek kakaópor
  • 1 csomag valíniás cukor
  • krém:

  • 8 dl tej
  • 2 csomag tejszínes pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 doboz mascarpone
  • középső réteg

  • 25 db oreo keksz
  • kocka tetejére

  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 25 db oreo keksz
  • Így készítsd el:

  • Gyúrd össze a darát kekszet vajjal, cukorral, tejjel, kakaóporral és a vaníliás cukorral. Egy tepsit hints meg darált keksszel, és a masszát nyomkodd bele.
  • Tejben főzd meg a pudingot, és hagyd hűlni. A cukrot a vajjal keverd habosra, majd a mascarponét és a kihűlt pudingot is keverd bele. Kend rá a krém felét a kekszes alapra.
  • Az oreót egy zacskóban törd össze, majd morzsold rá a krémre.
  • A habhoz a tejszínt a habfixálóval verd kemény habbá. Keverd a krém másik felét is hozzá. Óvatosan kend a süti tetejére az oreót. A végén díszítsd keksszel a süteményt
  • Jó étvágyat!

    Szerző Sors Edina

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!