5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Többé nem kókuszos a golyó, ez lesz az ünnep sztárja

Többé nem kókuszos a golyó, ez lesz az ünnep sztárja
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2020. 12. 11. 18:10

Észre sem veszed és itt vannak az ünnepek. Ideje kiválasztani, milyen sütiket készítesz el. Íme egy fantasztikus recept, ezeket a hógolyókat te sem hagyhatod ki.

Karácsonyi hógolyók

Fotó: youtube

Hozzávalók:

  • 1 csésze pekándió, vagy rendes dió
  • 1 csésze sótlan vaj
  • 1/2 csésze porcukor
  • vaníliacukor vagy 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 tk. só
  • 2,5 csésze liszt
  • Így készítsd el:

  • Vágd fel apróra a diót és tedd egy kicsit félre. Rakd a vajat, a porcukrot, és a vaníliakivonatot egy tálba, majd keverd össze egy habverővel.
  • Add a masszához a lisztet és az apróra vágott diót és alaposan keverd össze az egészet, majd kézzel gyúrj a tésztából egyforma nagyságó golyókat.
  • Egy tepsibe simíts sütőpapírt és tedd rá a golyókat nagyjából egyenlő távolságra egymástól.
  • Előmelegített sütőben 180 C fokon 16-18 percig süsd. Végül hagyd hűlni 5 percig, majd forgasd bele porcukorba.
  • Jó étvágyat!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.