A karácsony előtti, rohanós napokon is nagyon jól jöhet ennek a fantasztikusan csokis, ínycsiklandozó édességnek a receptje, amelyet egy gasztroblogger osztott meg az interneten. A recept elképesztően egyszerű, a hozzávalói minden háztartásban ott vannak. A méricskélés helyett egyszerűen bögrét használunk, az eredmény pedig magáért beszél.
Keverd össze a tejet és az ecetet, és hagyd állni 5 percig.
Add hozzá az olajat, a tojásokat és a kétféle cukrot, majd keverd az egészet simára.
Szitáld bele a lisztet, a kakaót, majd add hozzá a sütőport és a sót. keverd össze alaposan a tésztát, és a folyamatos keverés közben add hozzá a forró kávét.
Öntsd a tésztát sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott tortaformába, és süsd 50-60 percig, tűpróbáig 160 Celsius-fokra előmelegített sütőben.
Porcukorral megszórva, tejszínhabbal, vagy csokiöntettel, csokimázzal, illetve gyümölcsökkel is tálalhatod. A gyerekeknek koffeinmentes kávéval készítsd.