Létrehozva: 2020.11.15.

Így készíthetsz otthon igazán habos, krémes cappuccinót

Nincs jobb, mint téli reggeleken egy forró cappuccinóval nyitni a napot. Ez a kávé igazán különleges, de néhány egyszerű trükkel te is pont olyan fantasztikusra készítheted, ahogy az olaszok.

Szerző Sors Edina

Olaszország és a kávézás 1624-ben írta be magát a történelembe. Ekkor nyílt meg az első kávézó Velencében és egyben Európában is La Bottega del Café néven. Bár eleinte a kávét ördögi italnak tartották, ma már fontos része életünknek, forró fekete nélkül pedig nem teljes a nap.

Fotó: pexels.com

Az olaszok reggeli kávéja a cappuccino. Reggelihez fogyasztják, nem éhgyomorra, hanem általában édes croissant-nal. Amennyiben szereted a lágyabb, selymesebb, harmonikus ízeket, akkor a cappuccino a tökéletes választás. Talán ez a legismertebb a kávék között az egész világon, és szinte mindenhol lehet kapni, bár sokszor, amit ezen a néven kínálnak, az nem egyezik az eredeti olasz recepttel. Ezért most eléd tárjuk a valódi receptet, amit otthon is el tudsz készíteni.

Hozzávalók:

1 adag cappuccinóhoz

  • 1 adag dupla presszókávé, kb. 40 ml
  • 80 ml 3,6 %-os homogénezett tej (a 80 ml tejből lesz kb. 60 ml meleg tej és 60 ml tejhab )
  • Így készítsd el:

    Először melegítsd fel és habosítsd a tejet. Közben melegítsd elő a csészét. Főzd le a kávét, öntsd az előmelegített cappuccinós csészébe, végül öntsd fel a tejjel és tejhabbal. A tökéletes cappuccino esetében az egyik legfontosabb dolog az időzítés, illetve, hogy minden alkotója épp megfelelő hőmérsékletű legyen.

    Folyamat:

    1. Melegítsd elő a poharat, hogy az ne hűtse le a kávét. Öntsd fel csurig forró vízzel, és hagyd benne, amíg a tejet habosítod.

    2. Habosítsd a tejet. Ehhez használj habosító készüléket, amit már pár száz forintért is be tudsz szerezni. Ez a kis készülék a habverőhöz hasonlóan készíti a habot. Tehát nem gőzöli, hanem felveri. Ha a legegyszerűbb tejhabosítód van, akkor arra figyelj oda, hogy a tejet habosítás előtt melegítsd fel 60-63 fokosra. Ha komolyabb habosítót használsz, akkor az a tejet is melegíti, és egy gombnyomásra működik. Ha kész a tejhab, akkor készítsd el a kávét. Ha egyáltalán nincs a művelethez készüléked, használj egy befőttesüveget: forró vízzel előre átmelegített befőttesüvegbe töltsd a meleg tejet, csavard rá a kupakot és gyors mozdulatokkal rázd össze. A tej biztosan felhabosodik!

    3. Az igazán erős és jó kávét presszókávéból tudod készíteni, ha van otthon eszpresszó géped, de ennek hiányában esetleg kotyogós főzővel helyettesítheted. Főzz le tehát egy dupla eszpresszót.

    4. Az előmelegített pohárba öntsd bele a friss kávét, utána öntsd fel tejjel és tejhabbal.

    Ízesítés:

    Az elkészített cappuccinót önmagában is fogyaszthatod, de ízlés szerint cukorral vagy mézzel is ízesítheted. Nagy divat mostanában kakaóport vagy fahéjat szórni a tetejére, de ezt el is hagyhatod.

    Szerző Sors Edina

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

    origo.hu

    Újabb felkavaró részletek a bőnyi iskolában történt késelésről

    borsonline.hu

    (rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

    mandiner.hu

    Francia elnök: szárazföldi csapatokat kell beküldenie az európaiaknak az ukrán háborús zónába

    ripost.hu

    A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

    mandiner.hu

    Elszólta magát az ATV-ben Rangos Katalin: Magyar vagy Márki-Zay Péterről beszélt? (VIDEÓ)

    origo.hu

    Családja legnagyobb félelméről beszélt Tóth Gabi

    mindmegette.hu

    Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

    ripost.hu

    Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

    travelo.hu

    A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

    FAZÉK

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

    FAZÉK

    Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál