2 éve

Ez lett az ősz kedvenc lekvárja, most sem késő eltenni

Meg szeretnéd lepni a családot egy szuper reggelivel a hétvégére? Ez a lekvár a kalács mellé tuti találat!

Egyszerű, gyors és fantasztikus finom ez a lekvár! Ősszel szuper választás, vajas kaláccsal hétvégi reggeleken, egy meleg teával elvarázsol!

Fotó: pixabay.com

Hozzávalók:

  • 2 kg alma
  • 0,4 kg méz
  • 1 kg Befőzőcukor 2:1
  • 2 db citrom leve és héja
  • Így készítsd el:

  • Először mosd el és sterilizáld a befőttes üvegeket.
  • Közben hámozd meg az almákat, vedd ki a magházakat, és vágd apró kockákra őket. Öntsd az összeset egy lábosba, majd reszeld hozzá a citromok héját és csavard bele a levét is. Add hozzá a mézet és öntsd bele a cukrot.
  • Jól keverd össze, és kezd el főzni. A forrástól számított 20 perc múlva készen is van a lekvárod.
  • Botmixxerrel pépesítsd, és töltsd bele az üvegekbe.
  • Jó étvágyat!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!