Létrehozva: 2020.11.29.

Almás lett a kókuszgolyó, pillanatok alatt kész

Könnyed és gyümöcsös téli desszert! Egyszerűen és gyorsan kókuszgolyót készíthetsz. Ezt te sem hagyhatod ki!

Isteni finom kókuszgolyókat készíthetsz, és nem kell attól sem tartanod, hogy plusz kilókat szedsz fel az ünnepek alatt. Ha karácsonykor is szeretnél odafigyelni az alakodra, akkor ezt a sütit neked találták ki.

Almás-zabpelyhes kókuszgolyók

Hozzávalók:

  • 2 csésze zabpehely
  • 5 kimagozott datolya
  • 1,5 csésze szárított alma apró szeletekben vagy 1 db megpucolt, lereszelt alma
  • 5 ek. víz
  • 1 tk vanília cukor
  • 2 ek kókuszreszelék a golyóba
  • kókuszreszelék, amibe beleforgatod a végén
  • Így készítsd el:

  • Turmixold össze a zabpelyhet, amíg nagyon apró szemű nem lesz.
  • Add hozzá az almát, a kókuszreszeléket és a vaníliát is, majd fokozatosan a datolyát és a vizet is. Turmixold az egészet össze.
  • Végül a kezeddel formázd a masszát, és csinálj belőle apró golyókat. Kókuszreszelékbe forgasd őket bele.
  • Jó étvágyat!

    Tipp: A datolya különleges ízt ad a golyóknak, de ha nem szereted, akkor hagyd ki nyugodtan a receptből.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek