Létrehozva: 2020.11.29.

Almás lett a kókuszgolyó, pillanatok alatt kész

Könnyed és gyümöcsös téli desszert! Egyszerűen és gyorsan kókuszgolyót készíthetsz. Ezt te sem hagyhatod ki!

Almás lett a kókuszgolyó, pillanatok alatt kész

Isteni finom kókuszgolyókat készíthetsz, és nem kell attól sem tartanod, hogy plusz kilókat szedsz fel az ünnepek alatt. Ha karácsonykor is szeretnél odafigyelni az alakodra, akkor ezt a sütit neked találták ki.

Almás-zabpelyhes kókuszgolyók

Hozzávalók:

  • 2 csésze zabpehely
  • 5 kimagozott datolya
  • 1,5 csésze szárított alma apró szeletekben vagy 1 db megpucolt, lereszelt alma
  • 5 ek. víz
  • 1 tk vanília cukor
  • 2 ek kókuszreszelék a golyóba
  • kókuszreszelék, amibe beleforgatod a végén
  • Így készítsd el:

  • Turmixold össze a zabpelyhet, amíg nagyon apró szemű nem lesz.
  • Add hozzá az almát, a kókuszreszeléket és a vaníliát is, majd fokozatosan a datolyát és a vizet is. Turmixold az egészet össze.
  • Végül a kezeddel formázd a masszát, és csinálj belőle apró golyókat. Kókuszreszelékbe forgasd őket bele.
  • Jó étvágyat!

    Tipp: A datolya különleges ízt ad a golyóknak, de ha nem szereted, akkor hagyd ki nyugodtan a receptből.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek