Pizza reggelire? Bizony! Ha egytükörtojás is kerül rá, délig garantáltan nem leszel éhes, a finomsággal pedig remekül indul a napod!
Szereted a pizzát? Akkor nyugodtak fogyaszd reggelire is! Ha a feltétekben sok a fehérje, márpedig a sajt, a szalámi és a tojás ilyen ételek, akkor garantált, hogy délig gondolni sem akarsz majd az evésre. Ráadásul, ha egy ilyen olaszos finomsággal indítod a napot, akkor a fáradtság és a reggeli rosszkedv is azonnal elszáll majd. A pizzatésztát kelesztened sem kell pár perc alatt kész!
3-4 evőkanál paradicsommártás vagy kész pizzaszósz
1 mozzarella
2 evőkanál parmezánforgács
10 szelet paprikás szalámi
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál só
1 teáskanál cukor
a tetejére friss bazsalikom- és oregano
frissen őrölt fekete bors
Így készítsd el:
A lisztet, a sütőport a sót és a cukrot keverd össze, majd add hozzá a joghurtot, és azzal is keverd el alaposan. Pár perc alatt gyúrd sima tésztává.
A tésztát oszd kétfelé. Egy sütőlapot fordíts meg, tegyél rá sütőpapírt, és lisztezd be búza- vagy kukoricaliszttel.
A tészta egyik felét nyújtsd és nyomkodd kör alakúra a sütőpapíron. A szélén kicsit hagyd vastagabbra. ismételd meg ugyanezt a másik felével is.
A két pizzatésztát kend meg paradicsomszósszal, és helyezd rá a mozzarellaszeleteket, a szalámit és a parmezán-forgácsokat.
A sütőt, és benne egy pizzasütő követ vagy egy másik felfordított sütőlapot melegíts elő 250 Celsius-fokra. Húzd kia sütőlapot óvatosan, és a sütőpapírral együtt húzd át rá a pizzákat. Süsd 5-6 percig.
Húzd ki a sütőlapot a sütőből, üss rá a pizzákra 1-1 tojást, majd told vissza a sütőbe további 4-5 percre.
Ha elkészült a pizza, díszítsd friss bazsalikom- és oregano-levelekkel, és szórd meg frissen őrölt fekete borssal. Máris tálalhatod!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.