FITTFAZÉK

Zseniális ötlet: így készül a sajtimádók lisztmentes pizzája

Lisztmentes diétát folytatsz vagy szeretnél valami finomat, de szénhidrát nélkül? Akkor ez a recept neked készült! Igazi pizzaélmény, az utána következő szokásos bûntudat nélkül.

El tudsz képzelni olyat, hogy egy diétás étel boldogságot okozzon?

Ha ezt a pizzát eszed, épp a diétás érzés marad el.  A súlycsökkenés mégis garantált.  Beleillik a gluténmentes, gabonamentes, alacsony szénhidráttartalmat követő diétába is.

Hozzávalók:

Tészta:

  • 22 dkg zsíros sajtkrém, szobahőmérsékletű
  • 2 tojás
  • frissen őrölt fekete bors
  • fokhagymapor
  • ¼ csésze reszelt parmezán sajt

Tetejére:

  • ½ csésze (cukor nélküli) marinara szósz (készen kapható)
  • 1 csipet cayenne bors
  • ½ tk oregánó
  • 1 csésze reszelt mozzarella sajt
  • sült pepperoni paprika
  • fokhagymapor

Elkészítés:

Tészta:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra.

2. Olajozz ki egy 9x33 cm-es tepsit.

3. Keverd össze a sajtkrémet a tojásokkal, és ízesítsd borssal, fokhagymaporral.

4. Add hozzá a parmezánt, és keverd simára.

5. Öntsd a tepsibe, és süsd 17 percig, vagy míg aranybarna színt nem kap.

6. Hagyd kihűlni 10 percig, mielőtt rápakolod a feltéteket. (Ez nagyon fontos, különben elázik a tészta.)

Feltét:

1. Ha megsült a pizzaalap, kapcsold a sütőt 205 Celsius-fokra.

2. Keverd össze a marinara szószt fokhagymaporral, cayenne borssal, oregánóval.

3. A keveréket oszd el egyenletesen a kihűlt pizzatészta tetején.

4. Szórd meg reszelt mozzarellával.

5. Szórj rá sült pepperoni paprikát, vagy ízlés szerint pakold még meg további feltétekkel.

6. Told a sütőbe 8 percre, vagy míg a sajt buborékolni nem kezd.

Felturbózza az ízét, ha megszórod a tetejét friss, vágott bazsalikommal, parmezánnal!